Sağlıklı yaşam için spor şart

Spor hayatımızın en ana parçalarından biri olmak zorunda. Daha kaliteli yaşam için mutlaka spor yapmalıyız.

Uzmanlar, spora başlamadan en az bir buçuk saat önce yemek yemenin kesilmesini tavsiye eder. Böylece boş bir mideyle hareketleri yapmak kolaylaşır.

Bunun yanında, spor sonrası ilk 20 dakika içerisinde karbonhidrat alımı tavsiye edilir. Bu sayede spor sırasında boşalan glikojen depolarının karbonhidrat ile doldurulması mümkün hale gelir.

Merhabalar kıymetli dostlarım,

Spor hayatımızın en ana parçalarından biri olmak zorunda. Daha kaliteli yaşam için mutlaka spor yapmalıyız. Sporsuz geçen bir haftayı, lütfen olumlu bir hafta olarak değerlendirmeyin. Spor yaparken elbette dikkat etmemiz gereken hususlar var.

Spor öncesi ve sonrasında düzenli olarak su tükettiğinizden emin olmalısınız. Spor esnasında yaşanan su kaybının telafi edilebilmesi için, günlük olarak yeterli miktarda su tüketimi oldukça önemlidir.

Spor esnasında gerekli motivasyonu daha kolay sağlayabilmek adına enerjik müzikler dinleyebilirsiniz. Böylece kendinizi daha dinç, enerjik ve dinamik hissedebilir, spordan daha fazla zevk alabilirsiniz.

Eğer spor salonuna gidiyorsanız, kas, yağ ve kemik ölçümlerinizi yaptırarak egzersizlerinizi en doğru şekilde planlayabilirsiniz. Bu testler yoluyla vücudunuzun ihtiyaçlarını ve kapasitesini en iyi şekilde görebilir ve ideal antrenman programını yaratabilirsiniz.

Spor esnasında ayakkabı ve kıyafet seçimine özen gösterilmelidir. Ayakkabı seçiminde nefes alan, hafif ayakkabılar tercih edilmelidir. Eğer sert zeminlerde spor yapıyorsanız, darbe emici özellikli tabana sahip spor ayakkabılar önerilir.

Kıyafet seçiminde ise teri dışarıya atan, nefes geçirgenliği yüksek ürünleri tercih etmelisiniz. Rahat hareket etmenize olanak sağlayan kıyafetler, spor yaparken kullanmak için ideal tercih olacaktır.

Beslenme düzeninizde protein ağırlıklı sporcu diyetini uygulamanız, en iyi sonuçları almanıza yardımcı olabilir. Ancak bunun için profesyonel bir diyetisyen eşliğinde diyet programı oluşturmanızda fayda vardır. Alerjik hassasiyetinizin bulunduğu gıdaları tüketmemeye özen göstermelisiniz.

Kaslarınızın dinlenebilmesi için bedeninize yeterli süreyi tanıdığınızdan emin olmalısınız. Bunun için hafta boyunca her gün spora gitmek yerine gerekli aralıkları vermelisiniz.

Spor yaparken kendinizi fazla zorlamamalı, gerekli durumlarda doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.

Yaşam Haberleri