Ne Sezondu Ama!

Beşiktaş maçını son dakika golüyle galip bitiremedik. Son 15-20 dakika hariç kötü oynamadık. Fırsatlar kaçmasa galibiyet çok rahat alınabilirdi. 70 puan lig tarihimiz açısından yeni bir rekor olacaktı. 68’de...

Beşiktaş maçını son dakika golüyle galip bitiremedik. Son 15-20 dakika hariç kötü oynamadık. Fırsatlar kaçmasa galibiyet çok rahat alınabilirdi. 70 puan lig tarihimiz açısından yeni bir rekor olacaktı. 68’de kaldık.

Beşiktaş maçından ziyade genel bir değerlendirme yapmak istiyorum. Konyaspor harika bir sezon geçirdi. Belki de hiç kimsenin bu başarıyı beklemediği takım İlhan Palut ve futbolcuların şapkadan çıkardığı tavşanla ligi 3. sırada bitirdi. Elemeleri geçebilirsek Avrupa Konferans Ligi’nde boy göstereceğiz.

Çok zor bir haftada aşırı sıkışık bir takvime denk gelmese Türkiye Kupası’nda final oynayabilirdik. Kısmet değilmiş. O saatten sonra biraz daha lige asıldık 2.’lik gerçekçi bir hedef olarak karşımıza çıktı. Lakin Süper Lig sadece futbol oynama ile hedefleri tutturmanın mümkün olmadığı bir organizasyon. Bu yüzden Ahmet Çalık sezonunda ve 100.yılımızda bu başarı her bakımdan ayakta alkışlanmayı hak ediyor.

Ligin başarılı ekibi Konyaspor için artık ilk 10’a oynamak bir hedef olamaz.

Aykut Kocaman ile Avrupa’ya gittiğimiz sürecin ardından ligde kötü günler yaşamaya başlamıştık. O günlerden bugüne bir fetret dönemi geride kaldı. Aynı şeyleri yaşamama adına hatırlatmakta yarar var.

2020-21 sezonunda 11, 2019-20’de 13, 2017-18’de 15, 2016-17’de 9, 2015-16’da 3. oldu Konyaspor.

Bu yılı saymaz isek son 3 sezon ipten döndüğümüz anlar oldu.

Bakın önümüzde kocaman duran bir Bursaspor örneği var. Şehir olarak benzer dinamiklere sahibiz. Şampiyon olan Bursa takımının bugünkü hali içler acısı. Şampiyonlar Ligi’nde oynamak milyonlarca borca girmek kulübü batırdı. Ve bu sene bir alt lige daha düştüler.

Konyaspor’un en büyük şansı ekonomik öncelikleri bilen bir başkan ve asgari bütçe ile azami verim almayı bilen bir teknik direktör ile yarışın içinde olması…

Başkan Fatih Özgökçen ile Ramazan ayı içinde yaptığımız toplantıda bugünlere dair önemli ipuçları elde etmiştik.

Başkan Haziran ayı içinde transfer sürecini noktalamaktan bahsetmişti. Bunun ilk işaret fişeği de Beşiktaş maçının ardından atıldı.

Eğer bu şekilde devam ederse lige ve Avrupa’ya hazır bir takım karşımızda olacak. Zira İlhan Hoca iskeleti bozmamak için elinden geleni yapıyor.

Hoca sapasağlam duruyor. Güvenimiz tam. İlhan Palut Konyaspor’da 3-4 sezon geçirir zekâ bilgi ve ön görülerine biraz daha tecrübe ekleyebilirse gelecekte başta İstanbul takımları olmak üzere Milli Takım’ın da en büyük adayı olarak karşımızda durur. Bu da bütün Konyalılara gurur verecektir.

Konyaspor’a para kazandırarak gidecek olan Amir gibi Abdülkerim gibi isimler elbette değerlendirilecektir. Lakin hocanın istediği iskeletin bozulmaması çok önemli.

Sezon içinde defalarca kez dile getirdiğim lobilere bağlı ayak oyunlarına yeniden değinmeyeceğim. Lakin sportif başarı istiyor isek siyaseten de güçlü olmamız gerektiğini tekrar tekrar hatırlatayım.

Seyirci desteğini kaybettiğimiz bir gerçek. Gelecek sezon 30-35 bin ortalama ile oynayacağımız bir yıl olsun…

Ahmet Çalık kardeşimizi tekrar rahmetle analım.

Ve sezonun repliğini üreten esnafımızın esinlenerek bitirelim. Ne sezondu ama…

 

GENÇ KARDEŞLERİMİZE

ALLAH RAHMET EYLESİN

Pazar sabah kahredici bir haberle uyandık. Selçuk Üniversitesi’nde okuyan Cumhurbaşkanımızın katıldığı Adana’daki Gençlik Şöleni’nden dönen 3 kardeşimiz kaza sonucu hayatını kaybetti. Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Yaralılara acil şifalar versin…

 

Haberleri