Konyaspor’un müzmin kötümserleri

Çaykur Rizespor maçında yaşananları, Konyaspor’a çekilen operasyonu hem futbol kamuoyunun hem de Konyaspor camiasının büyük bölümü doğru anladı. Mesajı aldık. Fenerbahçe’yi ikinci yapmak ve Rize’yi...

Çaykur Rizespor maçında yaşananları, Konyaspor’a çekilen operasyonu hem futbol kamuoyunun hem de Konyaspor camiasının büyük bölümü doğru anladı. Mesajı aldık. Fenerbahçe’yi ikinci yapmak ve Rize’yi ligde tutmak kısa vadeli amaçları ama uzun vadede Türk futbolunu bitirecek pis işlere imza atmaya başladılar.

Konyaspor’un yapacağı iki şey vardı: Bu operasyonu çekenlere gereken tepkiyi gizli ve açık göstermek. Futbolcuların bundan etkilenmemesini sağlamak ve sahada eserek kazanmaya devam etmek.

Gizli tepki ya da karşı operasyona dair bir duyum henüz almadım. Sağolsun Sayın Mustafa Göksu toplantıya davet etmediği için sorma şansımız da olmadı ama diğer görevler başarıyla tamamlandı.

Kaç para ceza verildiğinin önemi yok. Kulübün yaptığı açıklama son derece haklı ve isabetliydi.

Takımın bundan etkilenmediğini de Gaziantep maçında gördük. 6-7 olacak maçı 4-1 önde tamamladılar ve Rize maçı öncesindeki özgüvenlerinden hiçbir şey kaybetmediklerini gösterdiler.

Hiçbir oyuncu aksamadı ve sahanın her bölgesinde futbol kalitesi olarak rakibin açık farkla üstüne çıktı. Amir’in şiir gibi futbolu, Soner’in coşkusu, Zümer’in savunmayı rezil eden yeteneği, Abdülkerim’in kale gibi duruşu, her oyuncunun gol atma ihtimali gibi sayılamayacak güzelliklere şahit olduk.

Rize maçından sonra biz, “Konyaspor’a operasyon yapılıyor” dediğimiz ve yazdığımızda “canım biz de iyi oynamadık” diyenler, ötesine geçip “bunlar yönetimin suçu transfer yapmadılar. Hakemi de yeneceksin” diye öten iflah olmazlar, müzmin kötümserler aklıma geldi.

Acaba utanmışlar mıdır, Gaziantep maçını izledikten sonra? Ben sanmıyorum ama sevinmiş gibi yaparlar. Ona eminim

Haberleri