Konyaspor topu rakibine bırakarak pozisyon bulamaz!

Konyaspor, iç sahadaki Beşiktaş maçını 0-2 kaybetti ve son 3 maçında da puan kaybetmiş oldu.

Konyaspor, iç sahadaki Beşiktaş maçını 0-2 kaybetti ve son 3 maçında da puan kaybetmiş oldu.

Konyaspor’un oyunu ve Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic’in tercihleri son dönemde oldukça tuhaf ve anlamsız.

Sezona kötü başlamayan bir Konyaspor vardı, bunu zaten kendisi de söylüyor ancak son 3 maçta oynattığı oyun sezonun ilk 4 maçına göre tamamen farklı.

Sezonun ilk 4 maçının tamamında rakibinde daha fazla topla oynayan bir Konyaspor var ve rakibinden daha fazla şut çekmiş, daha fazla gol bekletişi yakalamış ve en önemlisi rakip ceza sahasında rakibinden daha fazla topla oynamış.

Hücum kalitesi ve atak sonlandırma kalitesi çok iyi olmasa da üretken bir takım. Bunu da Cicaldau ve Muric oyundayken başarmış bir takım. Bu iki oyuncu kenarda otururken pozisyon üretmek ve hücum sürekliliği yakalamak hayalcilik olur.

Son 3 maça baktığım zaman ise Stanojevic, sistemi değiştirmiş ve 5’li savunmaya dönmüş bir takım saha sürdü. Savunma ve orta saha merkezini kalabalık tutarak bekleyen bir takım sahaya çıkarttı ve haliyle bu durum üretken olmasına engel.

Konyaspor’un pozisyon üretememesi rakiplerin aldığı tedbirlerden dolayı değil, Konyaspor’un kendi oyunuyla ilgili.

Konyaspor, kendi yarı alanında bekleyerek kapacağı toplarla pozisyon üretebilecek bir takım değil. Bu oyunu oynayabilecek bir tane oyuncusu vardı: Michalak. Onu da sattı.

Konyaspor, ilk 7 maçının üçünde topla daha fazla oynamış bu maçlar İstanbulspor, Gaziantep FK ve Başakşehir. Bu maçlarda hücum anlamında oldukça tehditkar bir takım ancak topu rakibe bırakıp beklemeye başladığında ise hücum organizasyonlarından oldukça uzak.

Son 3 maçta toplam 6 isabetli şut atmış Konyaspor. 270 dakika bu demek oluyor ki her 45 dakika bir isabetli şut. Bu ‘Ben hücumu ve ofansifi seven hocayım’ açıklamalarının altını doldurmuyor maalesef. Son 3 maçın gol beklentisi (Xg): Rizespor: 0.48, Ankaragücü: 0.33, Beşiktaş: 0.23.

Konyaspor’un kadrosu, koşusu ve topla dripling yapmaya uygun oyunculardan kurulu değil. Pas yapmaya uygun oyunculardan kurulu. Soner Konyaspor’a geldiğinde 6 numaraydı ve burada 8 numaraya evrildi. Yeniden 6 numaraya çekilmesi gerekiyor. Yanına Cicaldau ve önlerine Yunus Mallı’nın geçmesi lazım. Kanatlarda Muric ve Prip. En uçta ise Cikalleshi. Yeniden 4’lü savunmaya dönüş gerekiyor.

Konyaspor bu kadro ile topa % 55- %60 sahip olursa yeniden üretken bir takım olabilir. Onun dışında hücum performansı beklemek hayalcilik olur.

Bireysel yetenekli oyunculardan kurulu olmayan düşük bütçeli standart Anadolu Takımları için teknik direktör başarısı ve takıma, oyuna teknik direktör dokunuşu olmadan başarı imkansız.

Konyaspor Aykut Kocaman ile Türkiye Kupasını kazanırken Türkiye’nin en iyi oyuncularından mı kuruluydu? Hayır. İlk Avrupa maceralarına çıkarken takımdan 3-4 yıldız oyuncusu mu vardı? Hayır. İlhan Palut ile lig üçüncüsü olurken bireysel yetenekleri çok iyi olan bu şekilde oynayan bir oyuncu grubundan mı oluşuyordu? Hayır.

Bunlar tamamen oyuna ve takıma teknik direktör dokunuşu ile gelen başarılar. Aleksandar Stanojevic bu anlamda bu sezon için oldukça yetersiz ve sınıfta kalmış durumda. Geçen sezonun son döneminde bunun temellerini atmıştı, takımından performans almaya da başlamıştı ancak o takımın en önemli oyuncularından olan Pozuelo, Mahir ve Diouf takımdan ayrıldı.

Konyaspor Haberleri