Konya, tek yürek olma zamanı

Konya, tek yürek olma zamanı

7 Ekim 2023'ten bu yana hain İsrail'in Filistin'in Gazze şehrindeki hain saldırıları devam ediyor. 9 aylık süreçten on binlerce müslüman kadın ve çocuk hayatını kaybetti. İsrail2in bu barbarlığı ise tüm dünyanın gündeminde.

Hepimiz bir şekilde Gazze'deki bu insanlık suçuna tepki gösteriyor ve bir şekilde elimizden geldiği kadar buna dur demeye çalışıyoruz. Boykot kampanyaları düzenliyoruz ve burada İsrail ürünlerini evimize, barkımıza sokmamaya gayret gösteriyoruz. Birlik olduğumuz zaman bunda da başarılı oluyoruz.

Belki bir çoğunuz Konya'da tanıklık etmişsinizdir. Konya'da Meram bölgesindeki Starbucks işletmesinin önünde sessizce oturma ve kitap okuma eylemi gerçekleştiriliyor. İnsanlara rahatsızlık verilmeden bir kamuoyu oluşturmak ve bir bilinç yaratmak adına bu eylem yapılıyor.

Bun Türki'yenin çeşitli il ve ilçelerinde düzenlendi. Başarılı da olundu. Rakamlar bunu söylüyor. Starbucks'ın toplam net geliri, nisan-haziran döneminde yüzde 0,6 azalışla 9,11 milyar dolara indi. Şirketin toplam net geliri geçen yılın aynı döneminde 9,16 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Konya Sivil Toplum Kuruşları Platformu öncülüğünde, İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü katliamlara tepki göstermek için 3 Ağustos Cumartesi günü saat 17.30’da Mevlana Meydanı’nda büyük bir buluşma düzenlenecek. Daha önce de buna benzer bir buluşma düzenlemişti, yeniden düzenlenecek.

Konyalı vatandaşlar olarak orada olabiliriz. İsrail'in zulmünü yeniden haykırabiliriz. Gazze'deki kardeşlerimizin sesi olabiliriz. Bu yürüyüşe ailecek, eşiniz, çocuğunuz ile mutlaka katlım sağlayın.

Gündem Haberleri