Kim Kimi Rakitsky bilemem?

Konya'nın Sesi Gazetesi spor yazarından Efe Şar, Konyaspor- Adana Demirspor maçını yazdı.

Ligin iki kaliteli takımının maçını sadece biz değil tüm ülke merak ediyordu. Maçın tempolu geçeceğini hepimiz tahmin ediyorduk. İlhan hocamın kadro tercihini de açıkçası kendi adıma beğendim (Soner Hariç). Mame Diouf, Muhammet değişikliği takıma net bir hava kazandırmış. Nitekim Mame attığı gol ile ilk 11i beklediğini belli etti. Tecrübesiyle de takımına güven verdi maç içerisinde.

İlk yarı da kadro kalitesiyle biraz daha Adana Demirspor baskısı hissettik. Geçen seneki kadro kalitemizin üzerinde isimler alamayınca bazı takımlara üstünlük sağlayamıyorsunuz. Özellikle ilk yarı da aldığım notlardan biri de merkez orta sahamız yok gibiydi maç içerisinde, Amir her maç iyi oynayacak diye de bir kural yok. Soner’in sorumluluk aldığı maç Allaha şükür ki bu sezon hiç göremedik. 2. Yarının ilk hamlesi de Soner Oğulcan değişikliğiyle geldi. Soner’in etkisizliği Çekici’yi de oyunda etkisiz bir hale getirdi.

Maçta özellikle Konyaspor’un temposunu orta hakem de çok düşürdü. Özellikle verdiği kritik kartlarda oyuncularımızın daha dikkatli ve kontrollü ikili mücadelelere girmesine sebep oldu. Canları sağ olsun ne diyelim. Bu sene Fair Play ödülü aldık bu bize yeter diyorsak gerçekten canları sağ olsun.

Maç geneli olarak ben memnunum. Anlam veremediğim tek değişiklik Amilton’un oyuna girmesiydi. Amilton’un İyi niyetli olduğunu anlayabiliyorum ama bu takımın oyuncusu değil.

Şuna değinmeden geçmeyeceğim. Adana Demirspor golünü Ukraynalı bir Futbolcu attı. Futbolcunun adı Rakitsky, golün anonsu yapılırken futbolcunun adını küfürlü bir şekilde bağıra bağıra söylediler. Bu Türk futbolu adına utanç verici bir durum. Yapmak istediklerinizi herkes iyi anlıyor da, siz kıt aklınızla resmi yoldan küfür mü etmeye çalışıyorsunuz ? Bu eziklikten başka bir şey değil. Gol anonsu yapan arkadaş hakkında derhal yasal süreç başlamalıdır.

Konyaspor Haberleri