Kahir Ekseriyet

Yazı yazmaya başlarken, kendim için söz ediyorum; yazının en zor kısmı giriş cümlesi, hele ki camia açısından böyle belirsizliğin etkili olduğu haftalarda, yazıya giriş yapmak daha da zorlaşıyor.

Yazı yazmaya başlarken, kendim için söz ediyorum; yazının en zor kısmı giriş cümlesi, hele ki camia açısından böyle belirsizliğin etkili olduğu haftalarda, yazıya giriş yapmak daha da zorlaşıyor. Taraftarın çok haklı eleştirileri ve kafalarında cevap bulması gereken soru işaretleri var diyelim ve onlardan bahsedelim yazıda…

Hali hazırda oynanan on iki maçta alınan; 2 mağlubiyet ve yenilen golde de ligin en az gol yiyen ikinci takımı olmasını göz önünde bulundurursak, elbette ortalığı yangın yerine çevirecek bir durum söz konusu değil ama taraftarın da eleştiri ve kafalarındaki soru işaretleri gerçekten çok haklı ve çözüm odaklı!

Öncelikle kendimden başlayacak olursam; niyetim asla öküz altında buzağı aramak değil ama son maçtaki, Bytygi’den önceki ve sonraki oyun kesinlikle sistemsel anlamda açıklanmayacak kadar farklıydı, Bytygi oyundan çıktıktan sonra Giulherme resmen kedine geldi. Bytygi ile alakalı problem her ne ise bunu taraftar gelip çözmeyecek, skorer oyuncularımızın hava toplarındaki başarısını göz önünde bulundurursak, Bytygi bu takımın gerçekten en önemli parçalarından birisidir!

Bir diğer eleştiri ve genel kanı da; Konrad’ın hamle olarak takıma çok daha faydalı olacağı yönünde, ki ben de bu teze sonuna kadar katılıyorum, yani birazdan mevzusu açılacak ama “Muric ile başlasak da Konrad ile devam edip rakibi delirtsek, Konrad – Amilton hamlesi ile taraftarı delirtmektense” diyor taraftarın kahir ekseriyeti!

Robert Muric – Domagoj Pavicic ikilisin akıbetini merak etmeyen taraftar yoktur, yahu bu takım ikisinin süre aldığı 2 BATE maçı ve İstanbulspor maçı olmak üzere üç maçta 9 (dokuz) gol atmadı mı? Taraftar merak ediyor kardeşim, son maçta mesela Muric neden kadroya dahi alınmadı, nedir problem? Mesela iyi etlekmek mi yiyemiyor? Nedir yani sebebi bunu açıklamak, taraftarı aydınlatmak çok mu zor?

Bir diğer mevzu da Mame Diouf; oyuna girdiği anda hücum olarak takıma kan geldi- can geldi resmen, yani adam geçen hafta golünü atmış havaya girmiş, neden bu hafta onbirde sahaya çıkmaz mesela, bence çok haklı eleştiri yani, madem Muric’i oynatmamak için sebepleriniz var, çek Endri’yi kanata, bide Muhammet ve Diouf’u birlikte izleyelim be hocam, bence taraftarların bu eleştiri ve isteği de oldukça mantıklı ve kayda değer!

Öte yandan transferi çok eleştiri aldığı ve almaya da devam ettiği için belirtmek istedim, Kasımpaşa maçında alınan bir puanın kahramanlarından Uche Ikpeazu, oyunda bulunduğu süre içerisinde; merkezden kanada doğru yaptığı koşular, uzun top ve hava toplarındaki top kontrol becerisi, gücü, kuvveti, hırs ve azmiyle, dört oyucuyu oyundan düşürerek yaptığı akıl dolu asist ile bu takıma zaman geçirmekten çak daha fazla katkı yapacağını bence gösterdi, bence saygıyı ve daha fazla süreyi hak ediyor…

Taraftarın işi takımı desteklemek, teknik direktörlük değil diyen ukalalar elbette çıkacaktır ama takımın içinde bulunduğu 4-5 haftalık düşüşte de sorumluluğu olmayan tek paydaş taraftardır! Futbol taraftarlar için var ve taraftarlar ile güzel, Selam Olsun Anadolu Hükümdarı Büyük Konyaspor’un Büyük Taraftarına..

Konyaspor Haberleri