İyi ki bizimlesin İsmet Özel

Bugün sizlere kendimi biraz daha farklı bir yönden tanıtmak için bir konu yazacağım.

İyi ki bizimlesin İsmet Özel

Merhabalar kıymetli okurlarım, bugün haftanın ikinci yazısı ile sizlerin karşınızdayım. Bildiğiniz üzere burada daha çok spor, sağlık ve eğitim konularını ele alıyorum. Sizlerden gelen olumlu dönüşlerin ardından daha başka bir alanda yazmak da çok fazla içimden gelmiyor açıkçası. Bugün sizlere kendimi biraz daha farklı bir yönden tanıtmak için bir konu yazacağım.

Bugün sizlere, hayatımda gerçekten çok farklı bir yeri olan, çok sevdiğimiz bir insandan bahsedeceğim. İsmet Özel. Belki birçoğunuz İsmet Hoca'yı duymuşsunuzdur, belki de aranızda şiirlerini okuyanlarınızda vardır.

1966 yılından bugüne gelinceye kadar İsmet Özel, Türk edebiyat tarihinin en önemli kalemlerinden birisi olmuştur. Yazdığı şiirler ve o şiirlerde anlatmaya çalıştıkları, haykırışları birçok kesim tarafından oldukça beğenilmiştir.

Ben İsmet Özel ile aslında çok da eskiden tanışmıyorum. İlk İsmet Özel şiirimi okuduğumda üniversiteyi bitirmiş ve meslek hayatıma başlamıştım. Lise yıllarında kendisi ile yollarımız kesişmemişti. İsmet Özel'i okuduktan sonra hayatımda birçok değişiklik yaptım. Mental açıdan kendimi daha farklı bir yere konumlandırdım.

Bugün İsmet Özel'in doğum günü ve kendisi 80 yaşında. İyi ki doğun İsmet Özel, iyi ki bizimlesin.

Yazımı İsmet Özel'in çok sevdiğim bir şiiri ile tamamlamak isterim.

"Bu yaşa erdirdin beni,gençtim almadın canımı
ölmedim genç olarak ,ölmedim beni leylak
büklümlerinin içten ve dışardan
sarmaladığı günlerde
bir zamandı
heves ettim gölgemi enginde yatan
o berrak sayfada gezindirsem diye
ölmedim, bir gençlik ölümü saklı kaldı bende"

Diğer sevdiğime yazar ise Oğuz Atay'dır. Korkuyu Beklerken, Tutunamayanlar, Tehlikeli Oyunlar eserlerine sık sık göz atarım ve beni başka diyarlara götürür.

Yaşam Haberleri