Isparta Sütçüler Kitap Şenliği

Merhaba değerli okuyucularım bu hafta sizlere katıldığım bir etkinlikten bahsetmek istiyorum. Bu güzel etkinliğin bütün ilçelere örnek olması ve öğrencileri okumaya teşvik olması açısından çok önemli...

Merhaba değerli okuyucularım bu hafta sizlere katıldığım bir etkinlikten bahsetmek istiyorum. Bu güzel etkinliğin bütün ilçelere örnek olması ve öğrencileri okumaya teşvik olması açısından çok önemli ve değerli olduğunu biz yazarlar olarak o atmosferi bizzat yaşayarak gördük. Öğrencilerin gözlerindeki o güzel mutluluk kayda değerdi. Bu hafta içinde geçtiğimiz salı günü biz Isparta Sütçüler'e misafir olduk.

Birinci Sütçüler kitap şenliğinde birbirinden değerli yazarlar öğrenciler ve Sütçüler halkı ile buluştuk. Bu güzel şenliği hazırlayan Sütçüler milli eğitim bakanı Tuba AYDOĞDU hanım bir ilke imza attı. Bizlerin o ilçeye ulaşmamız ise değerli yazarımız Bekir MANAV sayesinde oldu bu güzel şenliğin organizasyonu tamamen Bekir hocama ait çok büyük emek harcadı ellerine sağlık ve tekrar buradan çok teşekkür ediyorum kendilerine. Benim bu programda yer almama vesile olan ise Elephant yayın evi sahibi Mehmet KIRIŞ buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sütçüler çok güzel bir doğaya sahip muhteşem bir ilçe ve bu ilçedeki Boğaz köyde yaşayan Raziye BALCI hanımla da tanıştık bizi evine davet etti ve bizler gözlerimize inanamadık ev dediği yer muhteşem bir müze..

Raziye hanım bir birinden değerli yöresel eşyaları toplayarak bir arada muhafaza ediyor. Yörüklere ait akla gelebilen her şey o kadar güzeldi ki anlatılmaz yaşanır dedikleri olay bu olsa gerek diye düşünüyorum. Çok emek vermiş bu müze için bin beşyüz yıllık elbiseler bakır kaplar güğümler, el değirmeni düğünlerde kullanılan ceylan derisi defler gerçekten muhteşem bir müze.. Müzenin yanı sıra Raziye hanım kendi el emeği ile topladığı dağ kekiği bahçesindeki lavantaları, el yapımı bir çok ürünüde müzeye gelenlere doğal ürünler öneriyor. Demem o ki kültürel doğa harikası yerlere gittim gördüm sizlerin de görmeniz ve doğa güzelliklerini yaşamanız konusunda tavsiye ederim..

Buradan Isparta kaymakamımız Arzu hanıma Sütçüler Milli eğitim müdürümüz Tuba AYDOĞDU hanıma ve bizlere öncülük eden değerli yazar Bekir MANAV hocama ve Mehmet KIRIŞ hocama tekrar teşekkür ediyorum..

 

Haberleri