Güzeşte

Ligin 37. Haftasında sahasında ağırladığı rakibi Hatayspor’a plaka üzerinden tarife uygulayan Konyaspor, ligin bitimine bir hafta kala kulüp puan rekorunu kırıp, lig üçüncülüğünü garantileyerek Avrupa...

Ligin 37. Haftasında sahasında ağırladığı rakibi Hatayspor’a plaka üzerinden tarife uygulayan Konyaspor, ligin bitimine bir hafta kala kulüp puan rekorunu kırıp, lig üçüncülüğünü garantileyerek Avrupa Konferans Ligi biletini cebine koydu!

Kadro kalitesi ve derinliği (oyucuların aldığı süreler) baz alınarak düşünüldüğünde, ligi neredeyse 16 oyuncu ile üçüncü sırada tamamlayan takımın başkanı ve teknik patronu bana göre şapkadan tavşan çıkarmıştır! Dileriz ki Fatih Özgökçen ve İlhan Palut birlikteliği uzunca seneler devam eder…

Başkan ve hocadan bahsetmişken, başkanın vizyonu ile alakalı eleştirilere değinmeden geçemeyeceğim. Tiyatro, operasyon, rezilLİG deyip #Korkaksınız etiketine destek verdikleri akşamın sabahına; “başkan transfer yapsa şampiyonduk” diyenlerin başkanın vizyonunu anlamasını bekleyemezsiniz! Avrupa’da oynayacağımız sezonun arifesine denk gelen yüzüncü yıl etkinlikleri üzerinden ara transfer eleştirisi yapan vizyon otoritelerinin de başkanın vizyonunu anlamasını bekleyemezsiniz! Benim şahsi kanaatim, sırf ara transfer dönemindeki tutumundan dolayı bile başkana ve yönetime sıkı sıkı sahip çıkılması yönünde, belki bir kumardı bu oynadığı ama İlhan Hocanın oynattığı oyunun kalitesine güvendi ve oynadığı kumar tuttu. Benim vizyon açısından ölçütüm başkanın takımı aldığı noktadır, öyle taraftarın egosu için hareket eden başkanların takımlarını ne hale getirdikleri hepimizin malumu!

2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu 37. haftasının bir başka özelliği ise, Konyaspor tarihine yeni bir efsanenin eklenmesiydi. Skubic, ayrılıkların nasıl olması gerektiğine dair büyük bir ders verdi hepimize, belki de en iyi kendisi biliyordu, zamanında efsane olmayı fazlasıyla hak edip de gazoz olmayı tercih edenleri! Hani “zirvede bırakmak” denir ya, aynen öyle bir veda idi Skubic’in vedası, tadında ve zamanında…  Yolun açık olsun sima olarak sıkça benzetildiğim Konyaspor Efsanesi, bizlere yaşattığın her şey için sonsuz teşekkürler, güzeşte bir savaşçı olarak kalacaksın hatıralarımızda!

Gelelim sezonun bitmesiyle gündemimizi sıkça meşgul edecek, iki gözümüzün bebeği; Amir ve Abdülkerim’in transfer söylentilerine. Piyasa değerleri şu veya bu kadar milyon Euro tartışılabilir, gitmelidir-kalmalıdır-paraparadır bunlar da tartışılabilir, “Üçüncü ligden gelen Kerem ne ara 25 milyon Euro etti” dediğimizde, “ama o Avrupa gördü” diyenlerin, bizim oyuncularımızın piyasa değerlerini aşağı çekmek için yaptığı algıları, kafalarına geçirelim diye ikisinin de Avrupa’da Konyaspor ile boy göstermeleri tek temennim! Hele bir de başarı geldi mi? Yazın lan 25 milyon Euro diyeceğiz!

 

 

Haberleri