Düşünmeden karar vermek ne kadar doğru?

Kendi hayatımız için sürekli iyi şeyler isteriz. İyi şeyler dileriz. İyi şeyler dua ederiz. Ancak bu dua ve dilekleri yaparken çok fazla düşünmüyoruz.

Selmalar kıymetli dostlarım,

Kendi hayatımız için sürekli iyi şeyler isteriz. İyi şeyler dileriz. İyi şeyler dua ederiz. Ancak bu dua ve dilekleri yaparken çok fazla düşünmüyoruz. Aklımıza geliyor bir konu ve o konuyu ne kadar çok istiyorsak hemen dua etmeye başlıyoruz. Bu durum bize ne götürür- ne getirir bunu kapsamlı şekilde hiç düşünmüyoruz. Bir söz var 'attığın taş, ürküttüğün kuşa değecek' diyerek. O yüzden kendi hayatımız için dua ederken, dilek dilerken çok ayrıntılı konuşalım. Belki anlık olarak çok mutlu ve huzurlu olacağımızı düşünebiliriz ancak ilerleyen süreçte gerçekleşen veya gerçekleşecek olaylar bizi mutsuz edebilirler.

Yazımı yine sevdiğim bir hikaye ile sonlandırmak isterim

"Bir hırsız, bir yılancının yılanını çaldı. İyi bir iş yap- tığını düşünerek seviniyordu. Oysa yılanlar tehlikeli hayvanlardı ve yılanı çalmakla kendi hayatını tehlikeye attığının farkında değildi. Bu arada yılanı çalınmış olan yılancı üzüntü içindeydi. Yılanını bulmak için bakmadığı yer kalmamıştı. Yılanına tekrar kavuşmak için sürekli dua ediyordu. Sonunda hırsızın izini bulmuştu. Ama hırsız, yaptığı hırsızlığın bedelini hayatıyla ödemişti. Yılan, hırsızı sokmuş, daha sonra da ortadan kaybolmuştu. Hırsızın yılan tarafından sokulup öldürülmüş olduğunu gören yılancı, yılanı çaldırdığına artık üzülmüyor, duasının kabul olmamasına sevinip şükrediyordu. İşte böyle, biz de tıpkı yılancı gibi Allah’a dua ederiz de Allah bizim için zararlı sonuçlar verecek dualarımızı dikkate almaz"

Yaşam Haberleri