Destek almak ayıp değil!

Merhabalar, bugün sizlerle Türkiye'de son dönemde bir hayli artan, halen bir kesmin tamamen karşı olduği bir konuyu konuşacağız.

Destek almak ayıp değil

Merhabalar, bugün sizlerle Türkiye'de son dönemde bir hayli artan, halen bir kesmin tamamen karşı olduği bir konuyu konuşacağız.

Psikolojik destek almak. Son dönemde sosyal medya reklamlarını en fazla kullananan meslek sahipleri psikolojik danışmanlarmış, listede diyetisyenlerde hatrı sayılır bir noktada yer alıyor. Ancak bugün bizim konumuz Psikoljik danışmanlar.

İnsan yaradılışı gereği hayatının büyük bölümünü belii ve farklı sınavlardan geçirir. Bu sınavlar ya da adına demek istiyorsanız her kişinin hayatında farklı şekilde yer alır. Aslında sınav derken demek istedğim şey hayat mücadelesinin tam da kendisi. Bazen iş hayatında, bazen sosyal hayatta bazen de insan ilişkilerinde artık sorunları çözemez hale gelebiliriz.Bu gayet normal, bunun yanında kendimize kısmen yol gösterecek, kımsen de yardımcı olabilecek bir rehber arayabiliriz.

Bu noktada işin ehli, işi bilen bir meslek grubu var. Psikolojik danışmanlık hizmeti veren psikologlar. Bu meslek grubu insanların sorunlarını çözmek için eğitim alıyor ve üniversiteden mezun olduktan sonra insanlara yardımcı olmak için ofisler açıyorlar.

Elbette zor anlarımızda profesyonel destek alacağız. Bu ayıp değil. Ruhumuzda, düşüncelerimizde yara alabilir. Herhangi fiziki rahatsızlığımızda nasıl doktora gidip tedavi oluyorsak, psikolojik danışmanlardan da aynı şekilde randevular alıp ruhumuzu rahatlatabiliriz.

Çevrenizdeki türlü söylentilere aldırış etmeyin, eğer kendinizi rahatsız hissediyorsanız destek alın. Bu ayıp değil, sizin en büyük kazancınız olabilir, yeniden hayata bağlanmanız icin size mutlaka ama mutlaka yardımcı olacaktır.

Yaşam Haberleri