Denizdeyken dikkatli olalım

Malum yaz dönemindeyiz ve bulduğumuz en ufak tatil ve nefeslenme aralarında kendimizi denize atıyoruz.

merhabalar, kıymetli dostlarım,

Malum yaz dönemindeyiz ve bulduğumuz en ufak tatil ve nefeslenme aralarında kendimizi denize atıyoruz. Sıcak havalarda serinlemek için gerçekten müthiş bir aktivite ama elbette dikkat etmemiz gereken hususlar da var.

Sıcak havalarda yapılabilecek en güzel şey denize girmek ve serinlemektir fakat denize girerken bazı sorunlarla karşılaşmamak için dikkat etmemiz gereken durumlar bulunmaktadır. Bu durumları size maddeler halinde sıralayarak hatırlatmak istiyoruz.

Güneşe çıkmadan önce kesinlikle güneş kremi sürmenizi öneririz. Bu krem vücudunuzun yanmasını önleyeceği gibi leke kalmasını da engeller.

Güneşin altında çok uzun saatler kalmamalı ve kendinize serin bir bölge seçmelisiniz.

Denize girmeden önce suyun temizliğini kontrol etmelisiniz. Kirli bir bölgede yüzmeniz bulaşıcı hastalıklar kapmanıza neden olabilir.

Kumsalda ya da suyun içinde ayağınızın kesici maddelere temas etmemesi için terlik ya da sandalet giymenizi öneririz.

Yüzmeyi iyi bilmeyen kişiler kesinlikle açılmamalı ve yanlarına mutlaka can simidi almalıdır.

Bu maddeler arasında belki de en önemlisi lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım. Her sene tatilciler doğaya büyük zararlar vermektedir. Bu durumun önüne geçmek için insanları bilinçlendirmenin gerektiğini düşünüyorum. Bu yazımızın sloganı ”Çevre kirliliğine yol açmayalım, doğamızı koruyalım olsun.” Sizlere güzel bir tatil diliyorum..

Yaşam Haberleri