Yerlilerden katkı almasını çok iyi biliyorum

Konyaspor baş antrenörü Engin Gençoğlu TOFAŞ maçının ardından açıklamalar yaptı.

Mantalitem 5 yabancı üzerine kurulu değil

42 yaşındaki genç koç, sezon başında yerli transferlerinin eleştirildiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sezon başında Türk transferlerimiz çok eleştirilmişti. Ama ikinci haftanın ardından görüyoruz ki Türk oyunculardan çok iyi katkı alıyoruz. Almaya da devam edeceğiz. Hepsinin önüne hedef koyup hem bireysel hem de takım olarak o hedefleri yakalamak için çok çalışıyoruz. Günümüzde yabancı oyuncuların rolü önemli ama ben yerli oyunculardan da katkı almasını bilen bir antrenörüm. Almak da zorundayım çünkü benim mantalitem 5 yabancının üstüne kurulu bir sistem değil” dedi.

Her maçın hikayesi farklı

Gençoğlu, “Evimizde sezonun ilk maçını kazanmak çok özel. İkinci yarıda çok güzel bir oyunla kazandığımız için açıkçası çok mutluyum. Her maçın ayrı bir hikayesi var. Bu maçta da Erkin çıktı sahneye ve katkısı çok önemliydi. Can Altıntığ yine çok iyi oynadı. Roko Badzim 3 gün önce gıda zehirlenmesi yaşadı ve antrenman yapamadı. Sahada kuvvetsiz görünmesi bu yüzdendi. Bu noktada Erkin’in performansı daha çok önem kazandı” diye konuştu.

Dersine iyi çalışan bir ekibiz

Maçın ikinci yarısında çok iyi savunma yaptıklarını sözlerine ekleyen Gençoğlu, “TOFAŞ’ı ikinci devre 24 sayıda tuttuk. Biz dersine iyi çalışan bir ekibiz. Bu sadece benim değil ekibin başarısıdır. Yardımcı koçlarımız Sinan, Yağız, Barış, kondisyonerimiz Haşim…Çok ciddi emek veriyorlar. Ben sadece görünen yüzüm. Turgay Çataloluk ve Yaşar Berber saha dışında organizasyonumuzun çok iyi olması için büyük çaba gösteriyorlar” diye konuştu.

Maç maç odaklanacağız

Hedef konuşmanın erken olduğunu da kaydeden başantrenör Engin Gençoğlu, “Maç maç odaklanıp devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta Euroleague takımı Fenerbahçe Beko ile deplasmanda oynayacağız. Biz yine dersimize iyi çalışıp, aynı mücadeleyi göstereceğiz. Başkanımız Fatih Özgökçen’in bize her zaman ‘Sonuna kadar mücadele edin gerisi önemli değil’ der. Takım olarak biz de sahada her zaman sonu da kadar mücadele eden bir AYOS Konyaspor izlettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konyaspor Haberleri