Yeniden gol kralı olmak istiyorum

Geçen sezon Konyaspor forması ile 18 gol ve 4 asistle U19 Süper Ligi’nin gol kralı olan ve performansı ile sezona damga vuran Abdulsamet, yeniden yeşil-beyazlı takıma döndü.

Geçen sezon Konyaspor forması ile 18 gol ve 4 asistle U19 Süper Ligi’nin gol kralı olan ve performansı ile sezona damga vuran Abdulsamet, yeniden yeşil-beyazlı takıma döndü. Önceki sezonun ikinci yarısında Yavru Kartal ile 2. Lig tecrübesi yaşayan 19 yaşındaki genç golcü, yeni sezonda 3. Lig’de mücadele edecek yeşil-beyazlı ekibin hücumdaki en büyük silahı olacak.

Daha güçlü döndüm

 Takıma güçlü bir şekilde döndüğünü kaydeden Abulsamet, “1922 Konyaspor’da yarım sezon oynadıktan sonra geçen sezon U19 takımına döndüm Başarılı bir sezon geçirdim ve gol kralı oldum Yeniden profesyonel ligdeyim ve benim adıma yeni bir 19 Temmuz 2022 11:05 Abdulsamet Kaya: "Daha güçlü döndüm, hedefim yine gol krallığı" 1922 Konyaspor’un 19 yaşındaki genç golcüsü Abdulsamet Kaya, takıma güçlü döndüğünü belirterek, U19 Süper Ligi’nden sonra bu sezon 3. Lig’de de gol kralı olmayı hedeflediğini söyledi

Başarılı bir sezon geçirdim ve gol kralı oldum. Yeniden profesyonel ligdeyim ve benim adıma yeni bir serüven başlayacak. Daha güçlü döndüğüme inanıyorum. Hedefim 3. Lig’de de gol kralı olmak. Atabildiğim kadar gol atarak takımıma faydalı olmak istiyorum. Tabii ki ilk olarak takımın başarısı önemli” ifadelerini kullandı.

Takımı tanıyorum

Teknik heyet ve takım arkadaşları ile yıllardır aynı takımda yer aldıklarını da kaydeden Abdulsamet, “Yeni sezona çalışmalarına başladık. Takım olarak iyi bir sezon geçirmek istiyoruz. Çağdaş hocanın sistemine ayak uydurarak bireysel ve takım olarak başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Takım arkadaşlarımı yakından tanıyorum. Altyapıdan itibaren 3-4 yıldır beraber forma giyiyoruz. İyi anlaşıyoruz. İlk hedefimiz play-off. Ayrıca genç oyuncular olarak Konyaspor’u hedefliyoruz” şeklinde görüş belirtti.

Abdulsamet Kaya, Süper Lig’de kendi tarzına en yakın olarak Trabzonsporlu golcü Andreas Cornelius’u gördüğünü sözlerine ekleyerek, 29 yaşındaki Danimarkalı futbolcuyu çok beğendiğini sözlerine ekledi.

Konyaspor altyapısından yetişen Abdulsamet Kaya, Ocak 2021 yılında profesyonel olmuş ve 1922 Konyaspor ile sözleşme imzalamıştı. Yarım dönemde Yavru Kartal ile 8 lig maçına çıkan 19 yaşındaki forvet, geçen sezonu ise gelişimi sağlama adına U19 Süper Ligi'nde geçirdi.

Öte yandan 1922 Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor. Yeşil-beyazlı ekip, Selçuklu Belediyesi Stadyumunda teknik direktör Çağdaş Çankaya yönetiminde günde çift idman gerçekleştiriyor. Yavru Kartal’da ilk etap çalışmaları daha çok fizik kondisyon ağırlıklı olarak yapılıyor.

Konyaspor Haberleri