Yavru Kartal’da hedef 23

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya Çarşamba günü oynanan Nevşehir Belediyespor ve Pazar günü oynanacak Belediye Derincespor maçlarını değerlendirdi. Çankaya, ligin ilk devresinde 23 puanın kendileri için iyi bir seviye olacağını söyledi.

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya Çarşamba günü oynanan Nevşehir Belediyespor ve Pazar günü oynanacak Belediye Derincespor maçlarını değerlendirdi. Çankaya, ligin ilk devresinde 23 puanın kendileri için iyi bir seviye olacağını söyledi.

Beraberliği bulabilirdik

Değerlendirmesine Çarşamba günü oynadıkları Nevşehir Belediyespor maçı ile başlayan Çankaya; “Maça kötü başladık. Ben de bu kadarını beklemiyordum. Belki de daha oynadığımız 12 maça göre en kötü başlangıcı yaptık saha içinde. 4 günde iki maçtan mı kaynaklandı acaba… Kötü başlayınca arka direkte kademeye giremedik ve golü yedik. Sonra da istediğimiz oyunu tam sergileyemedik. Fiziksel olarak biraz yorgunluk gördüm oyuncularda. İkinci yarıya iki hamle ile başladık ve ön tarafa daha çok çıkıp atak yapmaya başladık. Hedefimiz 75-80’e kadar oyunu tutmaktı. Ondan sonra da 2-3 pozisyonumuz var. Beraberliği kurtarabilirdik ancak mağlup olduk. Nevşehir çok ciddi bir rakip. Kadro kalitesine ve oyuncuların kariyerlerine baktığımız zaman ligin en iyi takımlarından. 8-9 tane oyuncusu Süper Lig görmüş oyuncular. Belli bir tecrübeleri var ve oyunu tutmayı başardılar. Ancak oyuncularımın ikinci yarıdaki mücadelesinden ve performansından memnunum” açıklamalarını yaptı.

Derince maçına odaklanacağız

Pazar günkü oynanacak Derince maçı hakkında da konuşan Çankaya; “Artık önümüze bakacağız. Pazar günü deplasmanda oynayacağımız Derince maçına odaklanacağız. Genç takımız. Herkes gördü, bazen kalite ortaya çıkıyor. Bazen biz de kenardan bazı şeyleri yapamıyoruz. Deneyim bu ligde çok farklı. 3. Lig, belki 1. Lig ayarında oyuncular oluyor. Bu da saha içinde belli bir üstünlüğü oluyor oyuncuların. Beni sevindiren durum, erken gol yememize rağmen tepki verdik. Hemen kırılmadık. Bu maçlarda artılarımızı ön plana çıkarmamız lazım. Üstüne koyarak devam etmemiz gerekiyor. İlk yarıda kalan 4 maçta 22-23’leri görebilirsek bizim için iyi bir seviye olacak” dedi.

Kreatif eksikliklerimiz var

Yetenekli ve sonuçlandırma anlamında sıkıntılar olduğunu ifade eden Çankaya; “Bu yöndeki tespitler doğru. Kenar oyuncuları, forvet arkası ve forvette… Adam eksilten, hareketli, kreatif ve pozisyon sonuçlandıran oyuncular noktasında eksikliğimiz görülüyor. İlk yarının sonuna doğru geliyoruz. İlk yarı tamamlandıktan sonra ön tarafa bu tarz oyuncular bulabilirsek sanki daha iyi işler yapacakmışız gibi duruyor” şeklinde konuştu.

Konyaspor Haberleri