Yavru Kartal zorlu Hacettepe sınavında

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden 1922 Konyaspor ilk yarının son maçında yarın Hacettepe 1945 ile Ankara’da karşılaşacak. Yavru Kartal ilk yarının son maçında galibiyet arayacak.

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden 1922 Konyaspor ilk yarının son maçında yarın Hacettepe 1945 ile Ankara’da karşılaşacak. Yavru Kartal ilk yarının son maçında galibiyet arayacak.

İlk yarının son maçı

Bu sezon grupta çıktığı 16 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan 1922 Konyaspor ilk yarının son maçında yarın Ankara temsilcisi Hacettepe 1945 ile karşılaşacak. Osmanlı Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 14.00’da start alacak.

Yavru Kartal galibiyetle kapatmak istiyor

Oynadığı son 4 karşılaşmada Nevşehir Belediyespor ve Belediye Dernicespor’a mağlup olan, Edirnespor ve Şile Yıldız ile berabere kalan 1922 Konyaspor Hacettepe maçını kazanarak hem 4 maçlık galibiyet hasretine son vermek istiyor hem de düşme hattı ile arasındaki 5 puanlık farkı açarak devre arasına daha rahat girmeyi amaçlıyor. Son 2 haftada saha içinde gösterdiği performans ile camianın beğenisini kazanan 1922 Konyaspor pozisyonları gole çevirmede zorluk çekiyor. Şile Yıldız maçında sayısız pozisyondan yararlanamayan yeşil-beyazlılar 15 korner kullandı ancak maçtan galibiyetle ayrılamadı.

Hacettepe düşüşte

Ankara temsilcisi Hacettepe 1954 sezona oldukça iyi başladı. Sezonun ilk 10 maçında 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Hacettepe oynadığı son 6 maçta 5 mağlubiyet ve 1 beraberlik alabildi. 16 maçın yalnızca 3’ün gol atamayan Ankara temsilcisi yalnızca 2 maçta kalesini gole kapatabildi. Rakip ağlara 19 gol atarken kalesinde 21 gol gördü.

Ankara’da hedefimiz 3 puan

İlk yarıyı 3 puanla noktalamak istediklerini ifade eden 1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya; “Son iki maçımızdan beraberlikle ayrıldık. Bu 2 maçı da kazanabilirdik. Özellikle Şile Yıldız maçında atak sonlandırma noktasında daha iyi olsak farkla kazanacağımız bir maç olacaktı. Son haftalardaki oyun kimliğimiz bizlere umut verdi. Saha içindeki alt yapı oyuncularımız her maç biraz daha tecrübe kazanıyorlar. Hacettepe’de bu ligde beğendim takımlardan biri. Genç ve tecrübeli oyuncu karmasını iyi yaptılar. Son maçlarında kötü durumdalar. Ankara’dan 3 puanla dönüp devre arasında iyi şekilde girmek istiyoruz” açıklamalarını yaptı.

Takviye Olmalı

Ara transferde takıma takviye yapılması gerektiğini savunan 1922 Konyaspor Başkanı Zahir Renklibay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu genç takıma bütün Konya’nın sahip çıkması gerekiyor. Yaş ortalamasına baktığınız zaman 19-20’lerdeyiz. Bu çocukların arasına 3-4 tane tecrübeli oyuncu katmamız gerekiyor. Bunu da değerlendireceğiz. Ligin ikinci yarısında gerekli takviyelerin yapılması gerekiyor. Yapılmadığı takdirde sonuç yine sıkıntı oluşturacak. O yüzden şimdiden tedbirler almanın yollarını arayacağız. Bu genç kadroyla alınan 18 puan çok değerli. Çocukların neredeyse hepsi yeni profesyonel oluyor. Akademiden almış olduğumuz 17 tane çocuk var. Bu sayı az değil. Genç bir ekibiz, belirli bir yaş grubunun üzerinde transfer yaptığınız zaman eleştiriye maruz kalıyoruz. Fakat 3. Lig’de tecrübeye ihtiyaç duyuyoruz. Tecrübeli oyuncuları, bu çocukların içine katalım ki gençlerimiz kendilerini daha iyi gösterebilsinler” şeklinde konuştu.

Düdük Cansu Tiryaki’de

1922 Konyaspor'un 18 Aralık Pazar günü deplasmanda oynayacağı Hacettepe 1945 maçında kadın hakemlerden Cansu Tiryaki düdük çalacak. Pazar günü Ankara’daki Osmanlı Stadı’nda oynanacak zorlu karşılaşma saat 14.00’de başlayacak. Mücadelede kadın hakemlerden Cansu Tiryaki, düdük çalacak. Edirne bölgesi hakemi olan Tiryaki, aynı zamanda öğrenmen olarak mesleğini sürdürüyor. 3. Lig’de orta hakem olarak düdük çalan Tiryaki, Süper Lig maçlarında dördüncü hakem, 1. Lig maçlarında ise AVAR olarak da görev yapıyor. Türkiye'de FIFA kokartı taşıyan 4 kadın hakemden biri olan 30 yaşındaki hakem, Avrupa’da altyapı maçlarında görevlendiriliyor. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri