Yavru Kartal Ligde Kaldı!

1922 Konyaspor, ligin 33.haftasında sezonun son deplasman maçında Şile Yıldız Spor’a konuk oldu. Karşılaşmayı 0-4 kazanan yeşil-beyazlılar ligde kalmayı garantiledi.

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden 1922 Konyaspor, sezonun en kritik maçında İstanbul’da Şile Yıldız Spor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmada 0-4 galip ayrılan Yavru Kartal aldığı 3 puanla bitime 1 hafta kala kümede kalmayı garantiledi.

Oğuzhan perdeyi açtı

1922 Konyaspor karşılaşmaya; Ramazan Haklı, Fatih Mankır, Cihat Aktaş, Hüseyin Aybars Tüfekci, Muhammed Enes Doğan, Seçim Can Koç, Furkan Birdal, Oğuzhan Şahin Uzun, Ali Özdemir, Gökberk Efe ve Seyit Mehmet Söğüt ile başladı. Karşılaşmaya oldukça etkili başlayan yeşil-beyazlılar 25.dakikada genç kanat oyuncusu Oğuzhan Uzun ile 0-1 öne geçti. Yavru Kartal ilk yarıyı 0-1 önde kapatmayı başardı.

İkinci yarıda goller gelmeye devam etti

1922 Konyaspor’da ikinci yarının başında golü atan Oğuzhan Uzun oyundan alındı ve yerine Furkan Cinkaya dâhil oldu. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da rakip kalede pozisyon üretmeye devam eden yeşil-beyazlılar 57.dakikada Gökberk Efe’nin attığı golle aradaki farkı 2’ye çıkardı ve maçta rahatladı. Yeşil-beyazlılarda 2.golü atan Gökberk Efe 76.dakikada yerini Çağdaş Şendur’a bıraktı. Yavru Kartal 78.dakikada aradı farkı Muhammed Enes Doğan’ın attığı golle 3’e çıkardı. 90+2’de Hüseyin Biber’in golü ile aradaki farkı 4’e çıkartan yeşil-beyazlılar maçı bu skorla kazanarak puanını 38 yaparak ligde kalmayı garantileyen 1922 Konyaspor, sezonun son maçında 21 Mayıs Pazar günü saat 15’te evinde Hacattepe 1945 ile karşı karşıya gelecek.

Durum değerlendirmesi yapılacak

Pazar günü oynayacağı Hacettepe 1945 maçının ardından sezonu noktalayacak olan yeşil-beyazlılar gelecek sezonu için planlama yapacak. Daha rekabetçi bir takım kurmak isteyen 1922 Konyaspor, Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen ile bir araya gelip durup değerlendirmesi yapacak.

Eskişehirspor ve Şile Yıldız küme düştü

Ligde oynanan 33.hafta karşılaşmalarının ardından evinde Elazığspor’a 6-3 kaybeden Eskişehirspor Bölgesel Amatör Lig’e düştü. 1922 Konyaspor’a kaybeden Şile YIldızspor’da Bölgesel Amatör Lig’in yolunu tuttu.

Küme düşen son takım kim olacak?

Grup’ta küme düşen son takım ise gelecek hafta belli olacak. 1954 Kelkit ise evinde lider Yeni Mersin ile 0-0 berabere kalarak 1 puanı kurtardı ve 35 puanla 14. sırada yer alıyor. Yomraspor, şampiyonluk mücadelesi veren 52 Orduspor FK’yı 4-0 mağlup ederek 34 puana ulaştı ve 15. sıraya yükseldi. Edirnespor ise Ağrı 1970 Spor deplasmanından 1-1’lik sonuçla 1 puanla dönerek 32 puanla 16. sırada kaldı. Ligin son haftasında bu üç takımdan biri daha küme düşecek. Edirnespor son maçında küme düşen Şile Yıldız Sporla, Yomraspor ise Yeni Mersin İY ile karşı karşıya gelecek. 1954 Kelkit ise deplasmanda Bl. Kütahyaspor ile karşılaşacak.

Şampiyon son hafta belli olacak

3.Lig 1.Grup’ta şampiyon son hafta belli olacak. Yeni Mersin İY, 1954 Kelkit deplasmanında 0-0 berabere kaldı ve şampiyonluğu kaçırdı. Yeni Mersin son haftaya en yakın takipçisinin önünde 2 puan farkla 65 puanla lider giriyor. Mersin temsilcisini 63 puanla Belediye Derincespor ve 62 puanla Belediye Kütahyaspor takip ediyor. Ligin son haftasında Bl. Kütahyaspor-1954 Kelkit, Yeni Mersin İY- Yomraspor ve Bl. Derincespor-Karaköprü Bl. maçları oynanacak. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri