Yavru Kartal deplasmanda coştu!

TFF 3. Lig 1. Grup’ta sezonu 41 puanla 11.sırada bitirerek ligde kalmayı başaran 1922 Konyaspor, deplasmanda topladığı puanlarla adeta hayata tutundu.

Sezona, Konyaspor Akademi hocalarından Çağdaş Çankaya’yı takımın başına getirerek başlayan 1922 Konyaspor sezonun devamında genç çalıştırıcının istifası üzerine Hakan Ünal ile anlaştı ve ligi bu isimle noktaladı.

Sezona Konyaspor Akademi takımlarında oynayan oyuncuları takıma kazandırarak ‘pilot takım’ olma hürriyeti ile yola çıkan ‘Yavru Kartal’ ligin en genç takımlarından birini oluşturdu.

Deplasmanda gelen altın puanlar

Sezon boyunca sürekli inişli-çıkışlı bir sergileyen 1922 Konyaspor, özellikle deplasmanda aldığı sonuçlar ile dikkat çekti. Deplasmanda çıktığı 17 karşılaşmada 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan yeşil-beyazlılar bu alanda ligin en iyi beşinci takımı oldu.

24 puanı hanesine yazdıran Yavru Kartal; Bld. Derincespor, Bl. Kütahyaspor, Nevşehir Bld., 52 Orduspor FK’nın ardında yer aldı. Özellik ligin son bölümünde Ağrı 1970 Spor, Edirnespor ve Şile Yıldız deplasmanlarında aldığı galibiyetle ile düşme hattından uzak kalan temsilcimiz ligde kalma yolunda hayati 3 puanlar elde etti.

İç sahada 17 puan

Deplasmanda gösterdiği başarıyı iç sahada göstermeyen 1922 Konyaspor evinde oynadığı 17 karşılaşmada yalnızca 4 kez kazanabildi.

5 maçtan beraberlikle ayrılan yeşil-beyazlılar 8 mağlubiyet yaşadı. Hanesine 17 puan yazdıran Yavru Kartal iç saha tablosundan en kötü 3.takım olarak sezonu noktaladı. Konya'nın Sesi Spor Servisi

Konyaspor Haberleri