Yavru Kartal 90+3’te yıkıldı

1922 Konyaspor evinde ağırladığı Eskişehirspor’a 90+3’te yediği golle 1-0 mağlup oldu ve 21 puanda kaldı.

Konyaspor 2 pozisyonda gol bulamadı

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden Konyaspor 19.hafta karşılaşmasında Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada grubun son sırasında bulunan Eskişehirspor’u konuk etti. Yeşil-beyazlılar ev sahibi olmanın getirdiği avantaj ile karşılaşmaya oldukça hırslı ve etkili başladı. İlk 20 dakikada rakip kaleye 2 tane isabetli şut çeken 1922 Konyaspor aradığı golü bulamadı. Konyaspor, ilk yarıda rakibine çok fazla şans tanımadı ve ilk yarı 0-0 tamamlandı.

Eskişehirspor 9+3’te güldü

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise oldukça hareketli geçti. İki takımında orta sahaları hızlıca geçmesi maçı hareketlendirdi. Takımda Seçim Can’ın yokluğunu oldukça hisseden Konyaspor rakip yarı alanda top tutmakta zorlandı ve kenar ortalarıyla gol bulmaya çalıştı. Rakip Eskişehirspor ise Konyaspor ceza sahasında Onur Arı’yı topla buluşturup gol aradı. Konyaspor’un genç defans oyuncusu Yaşar Kavas savunmada yaptığı hamlelerle maçın Konyaspor adına en önemli isimlerinden biri oldu. Eskişehirspor 90+3’te kullandığı köşe vuruşunda Arda Okumuş ile maçta 1-0 öne geçti ve maçı 1-0 kazandı. Eskişehirspor 9 maç aradan sonra kazandı ve puanını 13’e yükseltti. Konyaspor ise 21 puanda kaldı. Konyaspor, 20.hafta karşılaşmasında İzmir temsilcisi Karşıyaka'ya konuk olacak.

İki zorunlu değişiklik

1922 Konyaspor’da ilk yarıda iki tane talihsiz sakatlık yaşandı. Sağ bekte görev yapan Konyaspor Akademi’den yetişen Erkan Sasa 29.dakikda sakatlandı ve yerini Oğuzhan Uzun’a bıraktı. 35.dakikda ise takımın en golcü ismi ve Karaköprü maçında attığı 2 golle ikinci yarıya fırtına gibi başlayan Seçim Can Koç sakatlandı. Seçim, 35.dakikda yerini Konyaspor Akademi’de yetişen Abdulsamet Kaya’ya bıraktı.

Yeni transferler forma giydi

1922 Konyaspor’da hafta içi sözleşme imzalanan iki oyuncuda Eskişehirspor karşısında süre aldı. Ali Özdemir karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve ikinci yarının başında yerini Mücahit Kaya’ya bıraktı. Bir diğer yeni transfer Furkan Cinkaya ise 68.dakikda Hüseyin Biber’in yerine oyuna dahil oldu.

1922 Konyaspor: Ozan, Murat, Yaşar, Cihat, Erkan (Dk.29 Oğuzhan), Bartu, Hüseyin, Seçim (Dk.35 Abdülsamet), Hüseyin (Dk.68 Hüseyin), Ali (Dk.46 Mücahit), Mehmet

Eskişehirspor: Efehan, Muhammet (Dk.88 Cihangir), Arda, Kaan, Eray, Bartu, Hasan (Dk.60 Eren) , Tolga (Dk.83 Ayhan), Berkay, Yunus Emre, Onur

Konyaspor Haberleri