Yabancılar en fazla Konyaspor'da süre aldı

Yabancılar en fazla Konyaspor'da süre aldıKonyaspor, ligde yabancı futbolculara en fazla görev veren takım olarak öne çıktı.

Ligde yüzde 60 oranda yabancılar önde

Yeşil-beyazlı ekip, aynı zamanda ligde yerli oyuncuların en az süre aldığı ekip oldu. Anadolu Kartalı'nda atılan 68 golün 53'ü de yabancı oyunculardan geldi. Süper Lig'de bu sezon iki farklı takımda oynayan futbolcular da dahil olmak üzere toplam 626 isim görev yaptı. Ligde 10'u yabancı 27 futbolcu, iki takımda birden forma giydi. Yabancı futbolcular, ligde toplam 447 bin 277 (yüzde 59,6) dakika mücadele ederken, yerli oyuncular 302 bin 677 (yüzde 40,4) dakika sahada kaldı.

Konyaspor yabancı oynatma dakikasında lider

İttifak Holding Konyaspor, ligde yabancı futbolculara en fazla görev veren takım olarak öne çıktı. Yeşil-beyazlı ekip, aynı zamanda ligde yerli oyuncuların en az süre aldığı ekip oldu. Anadolu Kartalı'nda sezon boyunca 14 yabancı ve 12 yerli futbolcu forma giydi. Yabancı futbolcular 25 bin 935 dakika, yerliler ise 11 bin 655 dakika sahada kaldı. Temsilcimizde en çok forma giyen oyuncular listesindeki ilk 5 isimden 4'ü yabancı oldu.  Konyaspor'da geride kalan sezonda Guilherme, Ibrahim Sehic, Amir Hadziahmetovic, Zymer Bytyqi ve Abdülkerim Bardakcı, en çok sahada kalan oyuncular oldu.

Konyaspor Haberleri