Uzun süre 10 kişi oynayan Yavru Kartal 1 puanı kurtardı!

1922 Konyaspor, ilk yarının son karşılaşmasında evinde İzmir ekibi Bornova 1877'yi konuk etti. Maçın yarısını 10 kişi oynayan yeşil-beyazlılar sahadan 1 puanla ayrılmayı başardı.

1922 Konyaspor karşılaşmaya; Furkan Kayalı, Emirhan Kaya, Hüseyin Tüfekci, Yaşar Kavas, İbrahim İnal, Mücahit Kaya, Oğuzhan Uzun, Kaan Nasırcılar, Metehan Mollaoğlu, Tuğrul Başkan ve Osman Tokay 11'i ile çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında kullandığı duran top ve kornerlerle etkili olmaya çalışan 1922 Konyaspor, isabetli şut atamadı. Kalesinde zaman zaman pozisyonlar veren temsilcimizde kaleci Furkan rakibin iki isabetli şutunda gole izin vermedi. 43.dakikada Emirhan Kaya, orta alanda rakibine faul yaptı. Karşılaşmanın orta hakemi Hakan Aktaş, doğrudan kırmızı kartla Emirhan'ı oyundan attı. Bu karara oldukça sinirlenen ve tepki gösteren 1922 Konyaspor'da hem oyuncular hem teknik heyet uzun süre itiraz etti. Teknik Direktör Mehmet Yıldırım saha içine girerek itirazlarda bulundu. İlk yarı 0-0 tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında konuk Bornova 60.dakikada kullandığı korner sonrası Yılmaz Can ile 0-1 öne geçti. Yavru Kartal, 70. dakikada beraberliği yakaladı. Kullanılan serbest vuruşta kalecinin hatasında topu iyi takip eden Tuğrul Başkan skoru 1-1'e getirdi. Karşılaşma bu skorla sona erdi. Üçüncü beraberliğini alan 1922 Konyaspor, puanını 6'ya yüskeltti.

Bu karşılaşmaya ilk yarıyı noktalayan yeşil-beyazlılar 30 gün arada bir süre izin kullandıktan sonra ikinci yarı için çalışmalarına başlayacak.

Konyaspor Haberleri