Uğurcan Yazğılı: Üst sıralara çıkmak istiyoruz

Tümosan Konyaspor'un 24 yaşındaki defans oyuncusu Uğurcan Yazğılı, alt sıralardan bir an önce çıkmak istediklerini ifade etti.

Tümosan Konyaspor'un 24 yaşındaki defans oyuncusu Uğurcan Yazğılı, alt sıralardan bir an önce çıkmak istediklerini ifade etti.

2021-2022 sezonunun devre arasında Adanaspor’dan Konyaspor’a gelen Uğurcan Yazğılı kendisinden beklenen performansı ilk dönem gösterememişti. İlhan Palut döneminde Adil Demirbağ’ın yediği olarak bekleyen 24 yaşındaki oyuncu sürekli forma şansı bulamamıştı. Bu sezonda Aleksandar Stanojevic ile birlikte daha çok forma şansı bulan Uğurcan, Hakan Keleş ile de birlikte formayı bırakmadı. Uğurcan, üçüncü teknik direktör Fahridun Ömerovic'in de kadroda forma verdiği isimlerden biri.

Ön libero gelmişti stopere evrildi

Bu sezonun başında Adil Demirbağ’ın İstanbulspor maçında kırmızı kart görmesi ve 3 maç ceza almasının ardından Calvo’nun tandemdeki partneri olan Uğurcan sonrasında da forma giydi. Stanojevic’in 5’li savunma denemelerinde de sahadaki yerini alan Uğurcan, sağ bekte forma giydi. Konyaspor’a gelirken ön libero olarak gelen ancak sonrasında stoper mevkiinde değerlendirilen 24 yaşındaki oyuncu son dönemde adeta ‘joker’ misali her bölgede oynuyor. Adil Demirbağ'ın Fenerbahçe maçında sakatlanmasının ardından Uğurcan, stoperdeki yerini sağlamlaştırdı.

3 farklı mevkide oynadı!

Bu sezon yeşil-beyazlı forma ile 22 lig ve 2’de kupa ile toplamda 24 karşılaşmaya çıkan Uğurcan Yazğılı 13 kez stoper, 7 kez sağ bek ve 4 kez de ön libero mevkiinde forma giydi. Kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışan Uğurcan, bu sezon ligde yalnızca Hatayspor ve Pendikspor maçlarında süre alamadı. Bu sezon toplam 24 maçta toplam 1821 dakika süre alan Uğurcan, kadroda en fazla forma giyen üçüncü oyuncu konumunda. Konyaspor ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek olan Uğurcan toplam 46 kez yeşil-beyazlı formayı giydi.

Alt sırlardan bir an önce çıkmak istiyoruz

Çaykur Rizespor beraberliğinin ardından açıklamalar yapan Uğurcan Yazğılı; "İki takımda çok iyi mücadele etti. Hava şartları ve sahanının durumu kötüydü bu da bizim etkiledi ama iki takımda elinden gelen her şeyi yaptı. İki takım da kazanmak için fırsatlar yakaladı. Bizim birkaç tane daha net pozisyonumuz var. Gol atıp buradan kazanarak gitmek istiyorduk. Alt sıralardan bir an önce çıkmak istiyoruz çünkü bize yakışmıyor, bunun farkındayız. Son zamanlarda performansımızı arttırmaya çalışıyoruz ve arttırdığımızın da farkındayız. İnşallah şimdi önümüzdeki hafta içerde taraftarımızla birlikte galibiyet alıp tekrardan üst sıralara çıkmak istiyoruz" dedi.

Konyaspor Haberleri