TERİMİZİN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

AYOS Konyaspor Basketbol Baş antrenörü Engin Gençoğlu yeni sezonun başlamasına 1 hafta kala bu seneki takımı, beklentileri ve hedeflerini Konya’nın Sesi Gazetesi Spor Müdürü Halil Yılmazer’e anlattı.

TERİMİZİN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

AYOS Konyaspor Basketbol Baş antrenörü Engin Gençoğlu yeni sezonun başlamasına 1 hafta kala bu seneki takımı, beklentileri ve hedeflerini Konya’nın Sesi Gazetesi Spor Müdürü Halil Yılmazer’e anlattı. Oldukça mücadeleci bir takım inşa ettiklerini ifade eden Gençoğlu, her top için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz” açıklamalarını yaptı.

Basketbol alışkanlık oyunudur

1 Ağustos’ta yeni sezonu açtıklarını ve bugüne gelinceye kadar oyun sistemini en iyi seviyeye çıkartmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Koç Engin Gençoğlu; “Şu anda istediğimiz ritme yakınız. 12 tane yeni transferimiz var. Geçen seneden Can Altıntığ ile genç oyuncumuz Hasan Efe Uzun kalmıştı. Bu 14 kişinin yeni oyun anlayışına, kendi içindeki arkadaşlıklarına, şehre ve hatta iklime bile alışması zaman alabiliyor. Doğal olarak saha içindeki teknik ve taktik organizasyonun gelişmesi kısa sürede olması beklenemez. Basketbol alışkanlık oyunudur. Birlikte ne kadar çok oynarsan o kadar verimli hale gelen spor dalıdır. Planladığımız şekilde ilerliyoruz. Hafta sonu oynayacağımız 2 hazırlık maçımız var. Ondan sonra tamamen Beşiktaş maçına odaklanacağız. Rasheed Sulaimon’un sakatlığı biraz uzun sürdü. Hazırlık döneminde de ufak tefek sakatlıklar oldu. Bunlar işimizin bir parçası. Beşiktaş maçında tam kadro olmayı bekliyoruz. Rasheed’in son bir kontrolü kaldı. Ümit ediyoruz ki onu da sahada göreceğiz” dedi.

Hızlı basketbol oynamak istiyoruz

Nokta transferler yaptıklarını ifade eden Koç Gençoğlu; “Yeni sezonda oynamak istediğimiz oyuna göre transferler yaptık. Rakiplerimize göre enerjiyi daha fazla sahaya yansıtan bir ekip olmamız lazım. Bunun içinde daha hızlı bir basketbol oynamak istiyoruz. Transfer ettiğimiz oyuncular buna yönelikler. Hızlı hücumda daha iyi şut bulan, daha iyi çembere giden oyuncular. Enerjimizi oyuna yansıtıp bunu da hızlı basketbola çevirmek istiyoruz. Nokta transferler yaptık” ifadelerini kullandı.

Konyaspor’un 5 kuruşunu bile çöpe atamayız

Yerli oyuncu rotasyonunda gelen eleştirilere cevap veren Gençoğlu; Bizler 18 Haziran’da play-off şampiyonu olduk. 19 Haziran’da transfere başladık. 19 Haziran’da Türkiye Basketbol Ligi’nde hangi yerli oyuncular kalmıştı bunlara bakmamız lazım. Bunun yanında transfer yapan oyuncular kaç paralara transfer yapmışlar. Eleştirmek çok kolay. Transferler yapmış olmak  için transfer yapmadık. Fatih Başkan’ın bana transfer döneminden önce söylediği bir şey vardı. “Burayı evin gibi göreceksin. Bizler gelip geçiciyiz ama Konyaspor 100 yıllık bir çınar ve bizler emanetçiyiz. Buranın 5 kuruşunu bile boşa harcayamayız” dedi. Bu cümlenin sorumluluğu çok büyük. Almak istediğimiz oyuncular 2 Milyon TL, 3 Milyon TL fiyatlara başka takımlara gittiler. Anlaştığımız, el sıkışıp söz aldığımız oyuncu Pınar Karşıyaka’ya imza attı. Menajerinin “ söz sizi bekleyeceğiz “ dediği oyuncu ertesi Denizli’ye imza attı. 18 Haziran’ı beklemediler. Ben birkaç oyuncuyu da beklettim ancak onlarda gelen teklifleri değerlendirdi. Yerli oyuncu konusunda mevcut pazarda en iyi olan, bütçe olarak da bizlere uyacak isimleri transfer ettik. İçim çok rahat” şeklinde konuştu.

Her oyuncudan beklentilerimiz var

Yabancı transferlerin özelliklerinden bahseden Koç Gençoğlu; “Basketbolun yüzde 60’ı sezon başında kurduğun takımdır. Geri kalan kısım sistemi oturtmak ve antrenmandır. İstediğiniz oyuncuyu alın, sezon başında kurduğunuz takımın kimyası oturmazsa sistemin oturması imkansızdır. Roko Badzim; 1,2,3 bütün pozisyonları oynayabilen bir oyuncu. Şutu ve savunması çok iyi. Gelecekte Euroleague’e gidebilecek bir oyuncu. Jarell Eddie; 4 ve 3 numara oynayabilen çok tecrübeli bir isim. Takımı ateşleyen, çok iyi  bir şutör. Rasheed Sulaimon; hem 2 hem 1 pozisyonunda oynayabilen bir oyuncu. Şutu çok iyi, çembere hızlı gidebilen, ayakları çok çabuk. Alex Perez ve Jordan Morgan’ında kariyerleri ortada. Takım 14 kişi ve hepsinden belli bir beklentimiz var” dedi.

Konya olarak çok hırslı bir şehiriz

Mevcut bütçedeki para dağılımını dengeli yaptıklarını ifade eden Gençoğlu; “Bu durum planımızın parçasıydı. Konya şehri hep kazanmak isteyen, çok hırslı bir yapıya sahip. Bu sezon geçiş sezonu diyoruz ama şimdiden bütün seyircimiz hırslı bir şekilde ligin başlamasını bekliyor. Konya’da en önemli şey sahada savaşan, son saniyeye kadar mücadele eden bir takım olması. Takımı kurarken bu duruma dikkat ettik ve transferlerimizi bu şekilde gerçekleştirdik” dedi.

İlhan Palut’u feyz alıyoruz

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut arasında iyi bir ilişki olduğunu belirten Gençoğlu; “Bizler İlhan Palut’u ve futbol takımını feyz alıyoruz. Çünkü onun ve takımının getirdiği başarı; Avrupa Kupası oynatması, ligi ilk 3’te bitirmesi, Konya futbolu, Konya’daki diğer spor faaliyetleri için çok önemli. O ne kadar başarılı olursa diğer branşlar, Konya’da bulunan diğer kulüplerin spora bakış açısı gelişiyor. Çok büyük bir iş yapıyor. Futbolu çok takip eden biri değilim ama İlhan hoca ve Konyaspor’un bütün maçları izliyorum, takımımda izliyor. Oyun ve mücadelesi bize zevk veriyor. Play-off’ta birçok maçımıza geldi. Şampiyon olduktan sonra beni araması çok büyük incelikti. Çok gönülden bir spor adamı.  Kendisinin uğruna da inanıyorum. Geldiği hiçbir maçı kaybetmedik” dedi.

Taraftarı çok özledik

Taraftarı, salonun atmosferini çok  özlediklerini ifade eden Koç Gençoğlu; “Taraftarı çok özledik. Samsun serisindeki iki maçı da unutamıyoruz. Muhteşemlerdi. Bizlere çok büyük enerji ve destek verdiler. Onların ruhu enerjisi, bize ekstra güç oldu. O maçlara 10-0 önde başladık. Bu çok önemli bir şey. Seyircimiz itici güç oluyor. Enerjimizin düştüğü yerlerde bizi yukarı çekiyor. Bizi sahipleniyorlar. İçerdeki maçları 5 kişi değil 6 kişi oynuyoruz. Nalçacılılar grubuna da buradan ekstra teşekkür ediyorum ” açıklamalarını yaptı.

Konya, Avrupa için hazır

Konyaspor’un Avrupa organizasyonu için yüzde 100 hazır olduğunu ifade eden Koç Gençoğlu; “Son 15-17 senedir Avrupa’da gitmediğim salon oynamadığım takım kalmadı. Avrupa’da oynayan takımların birçoğunu salonları, yerleşim yerleri Konya ile mukayese edilmez.  Onların tek avantajı uzun süredir sistemli bir şekilde hep o düzeyde yer almaları. Bununda tek sebebi mali disiplin ve organizasyon. Ben o yüzden bu sene geçiş senesi diyorum. Organizasyon, şehir, salon, seyirci olarak Avrupa Kupası oynamayı hak eden bir kulübüz. Ancak basamakları adım adım ve iyi bir yapılanma ile çıkmak lazım. Uzun zaman sonra Süper Lig’de yeniden yer alacağız. Bunu önce oyunumuzla, mücadelemizle ve saha dışında yaptığımız organizasyonla pekiştirip sonra Avrupa kupasında yer alan bir takım olmamız lazım. Doğru zamanda doğru yerde olmalıyız” dedi.

Turgay Çataloluk bize değer katacak

İdari ekipten ve yeni yapılanmadan bahseden Koç Gençoğlu; “Turgay Çataloluk’un Konyaspor’a gelmesi önümüzdeki sezonların yapılanması için çok değerli. Yaşar Berber Konya basketbolunun Robin Hood’u olmuş. Bugüne kadar Konya’da basketbolun yaşamasına var olmasına sebep olmuş. Günümüz spor anlayışında sahanın içi kadar dışı da çok önemli artık. Saha dışındaki organizasyon ne kadar iyi olursa saha içine o kadar pozitif yansıyor. İşler büyüdükçe idari kadromuzun da büyümesi çok önemliydi. Sportif Direktör olarak Turgay Çataloluk’un gelmesi Konyaspor basketbol şubesine değer katmıştır.  Çok iyi bir temel atıyoruz ve hedeflerimize daha güçlü ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Tam zamanlı altyapı salonuna ihtiyaç var

Konya’da çok büyük potansiyel olduğunu ifade eden Gençoğlu; “Bizim şampiyon olmamızdan sonra Selçuklu Belediyesi ile çok güzel bir ortaklığa adım attık. Bizlerin BGL takımı Selçuklu Belediyespor organizasyonunda sahaya çıkacak. O takımın başında da çok değerli Ahmet Bülbül hocam var. Koordineli bir şekilde çalışıyoruz. A takım kadromuzda bulunan Hasan Efe Uzun o takımın kontenjan oyuncusu. İnanıyorum ki bu proje 2-3 sezon içinde Konyaspor’a, Konya basketboluna çok oyuncu çıkartacak. Büyükşehir Belediyemiz TB2L takımı kurdu. Geçen sezon kadromuzda bulunan Alptuğ’u bu takıma verdik. Orda daha ciddi süre ve sorumluluk alıp kendini geliştirmesi açısından çok faydalı olacaktır. Bunlar Konya basketbolu için çok önemli gelişmeler. Konyaspor alt yapısında ise bizlerin öncelikle tam zamanlı basketbol altyapı salonuna ihtiyacımız var. Önceliği altyapı salon projesine vermek, sağlam bir temel atmak için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Maçlar ortada ve zor geçecek

Ligde her takımın her takımı yenebileceğini ifade eden Engin Gençoğlu; “Hangi takım rakibine daha iyi konsantre olup hazırlanırsa, daha mücadeleci olursa, dersine daha iyi çalışmışsa maç günü o takım bir adım daha önde olacaktır. Bütün maçlar başa baş ve çok sert geçecek. Herkes daha fazla lige tutunma derdinde. Her geçen sene Süper Lig daha da zorlaşıyor. Takımından ümitliyim. Ligde rakipleri yenip istediğimiz yerde sezonu bitirmek istiyoruz” dedi. 

RÖPORTAJ / HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri