TBF, Konya'daki olaylı maç için ceza yağdırdı!

TBF Disiplin Kurulu, Konyaspor-Kapaklıspor maçında yaşananların cezalarını açıkladı. Kurul Konyaspor'a, Konyaspor oyuncusu Merthan Mutlu'ya ve Konyaspor yöneticisi Ali Camgöz'e ceza verdi.

TBF Disiplin Kurulu, Konyaspor-Kapaklıspor maçında yaşananların cezalarını açıkladı. Konyaspor'a 5 bin, Merthan Mutlu'ya 6 bin 666, yöneticilerden Ali Camgöz'e 8 bin 750 TL, Kapaklı'nın oyuncusu Troy Franklin’e de 3 maç men ve 26 bin 666 TL ceza verildi.

Konyaspor Kulübü, hem futbol hem de basketbolda cezalar aldı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, yeşil-beyazlı ekibe Hatayspor maçında taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından ötürü 112 bin TL para cezası verdi. Basketbolda da olaylı Konyaspor-Kapaklıspor maçının faturası belli oldu.

Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, salon ve seyirci olaylarından ötürü yeşil-beyazlı kulübe 5 bin TL, Kapaklı’nın Amerikalı oyuncusu Troy Franklin ile fiziki gerginlik yaşayan ve diskalifiye olan Merthan Mutlu’ya 6 bin 666 TL, Konyaspor yöneticisi Ali Camgöz’e ise kişilik haklarına saldıran 8 bin 750 TL para cezası verdi. Konyaspor, toplamda 20 bin 416 TL para cezası aldı.

Merthan Mutlu ile gerginlik yaşayan ve maçtan atılan Troy Franklin’e ağır bir ceza çıktı. İlk müdahaleyi yapan isim olan Amerikalı oyuncuya, 3 maç men ve 26 bin 666 TL para cezası verildi. Öte yandan iki tarafa da ilk verilen cezalar daha ağır olurken, yapılan savunmalar ve samimi pişmanlığın belirtilmesinden ötürü önemli oranda azaltıldı.

Konyaspor Haberleri