Tamamen gol atmaya odaklandım

Konyaspor’a ve Konya’ya adaptasyon sürecinin çok iyi ve çok hızlı olduğunu ifade eden Uche İkpeazu, Konyaspor’a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Konyaspor’un Ugandalı golcüsü Uche İkpeazu Türkiye kariyerinde ilk röportajını Konya’nın Sesi’ne verdi. Konyaspor’a ve Konya’ya adaptasyon sürecinin çok iyi ve çok hızlı olduğunu ifade eden İkpeazu, Konyaspor’a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade etti

Konya’da olmaktan çok mutluyum

Konyaspor’a transfer sürecini anlatan Uche İkpeazu; “Konyaspor’da ilk günüm çok iyi geçti. Oldukça heyecanlıydı. Konya beni çok iyi karşıladı. Daha önce Türkiye’ye hiç gelmemiştim. Buradaki herkes çok iyi. Teknik direktörümüz İlhan Palut ve diğer hocalarımız, takım arkadaşlarım gerçekten hepsi çok iyi karaktere sahip insanlar. Burada olmaktan gerçekten çok mutluyum. Yemek yemeyi seven bir insanım. Türk yemekleri gerçekten çok güzel. Tavuk ve et yemeklerini çok güzel yapıyorlar. Bu yemeklere hızlıca alıştım” dedi.

Potansiyelimi biliyorum

Çok kısa sürede Türkiye gündeminde adının geçmesine ilişkin konuşan İkpeazu; “İnsanların benim hakkımda konuşması çok güzel. Buraya geldiğimde hazırlık kampı geçirmeden geldim. İlhan hocada benim sakatlanmamı engellemek amaçlı fiziksel olan hazırlığımı yavaş yavaş yaptı ve yapmaya devam ediyor. Burada olduğum için çok mutluyum. İlk hedefim golümü atmak. Yapabileceklerimi ve potansiyelimi biliyorum. Tamamen gol atmaya odaklandım. İlk golümü atınca çok mutlu olacağım. Golümü attıktan sonra özgüvenimin daha da yukarıya çıkacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Taraftarın son maçtaki şovu inanılmazdı

Konyalı taraftarlar ile kısa sürede iyi ilişkiler kurduklarını söyleyen İkpeazu; “Sokağa, caddeye çıktığımda taraftarlar benimle fotoğraf çektiriyorlar. İngiltere’de de bunu yaşıyordum. Taraftarlar her zaman bizleri destekliyorlar. Onlarla süre geçirmek ve ilgilenmeye bayılıyorum. Taraftarımızın son maçtaki görsel şovu gerçekten inanılmazdı. Hayranlıkla onları izledim. Maç boyunca da bizleri desteklediler” ifadelerini kullandı.

Çok güçlüyüm ve faul yapmıyorum

Rakip futbolcularla girdiği ikili mücadelelerde hakemlerin faul çalmasına anlam veremediğini söyleyen İkpeazu; “Son maçlarda hakemlerin benim ve rakiplerimin ikili mücadele pozisyonlarında faul çalmalarını anlamıyorum. Belki güçlü olduğumdan dolayı hakemler faul yaptığımı düşünebilir ama maçlardan sonra bu pozisyonları tekrar izledim. Faul yapmadığımı düşünüyorum. Faul değillerdi. Topu defans oyuncusuna verecek değilim, topu korumam gerekiyor. Bundan sonra da topu saklamak için elimden gelen mücadeleyi vereceğim. Belki o gün hakem iyi gününde değildi, çünkü bu tarz pozisyonlara çok girdim ve hiçbir zaman faul çalınmadı. İngiltere’de bu pozisyonlara asla faul vermiyorlar. Bu şekilde oynamaya devam edeceğim” dedi.

Milli Takımda ve Premier Lig’de oynamayı çok istiyorum

Hedeflerinden de bahseden İkpeazu; “FİFA23’de Avrupa’nın en güçlü futbolcusu olmak gerçekten güzel bir duygu. Daha önce ilk 10’a girmiştim. Belki 3’üncü sıradaydım. Oyunum fiziğe dayalı. Fiziğimi daha çok kullanıyorum. Şu anda 27 yaşındayım ve halen büyük hedeflerim var. En büyük hedeflerimden bir tanesi Milli takımda oynayabilmek. Bunun yanında Konyaspor’a çok destek vermek istiyorum. Bir gün İngiltere Premier Lig’inde oynayabilmeyi de çok istiyorum” açıklamalarını yaptı.

Uche İkpeazu’nun kariyerinden notlar

Uche Ikpeazu, 28 Şubat 1995, Londra doğumlu. 1.90 boyundaki santrafor kariyerine ilk olarak Reading altyapısında başladı. Ardından Didcot, Crewe Alexandra, Port Vale, Watford, Blackpool, Cardiff gibi İngiliz takımlarında forma giydi. İngiltere haricinde iki sezon İskoçya'da oynadı. 2021/22 sezonunda Championship'de 33 maça çıkan oyuncu, 5 gol kaydetmişti. Uche kariyerinin en gollü sezonunu 2. Lig'de geçirdi. 2017/18 sezonunda Cambridge United ile 44 maça çıkan futbolcu, 14 gol, 4 asist kaydetti.

RÖPORTAJ: HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri