Taktik mesai

Bolu kampını tamamlayarak Konya’ya dönen Konyaspor Basket, hafta sonunu izinli olarak geçirdi. Yeşil-beyazlı ekip, 31 Ağustos’a kadar sürecek Konya etabında taktik çalışmalar yapacak

Basketbol Süper Ligi’nin yeni ekibi Konyaspor Basket, hazırlıklarında üçüncü etaba başlıyor. 1 Ağustos’ta sezonu açan yeşil-beyazlı ekip, 5 gün boyunca Selçuklu Yenikent Spor Salonu’nda çalıştıktan sonra 7 Ağustos’ta kamp için Bolu’ya gitmişti.

Bolu kampını cuma günü tamamlayan Dev Kartallar, Konya’ya dönmüş ve izne ayrılmıştı. Hafta sonunu dinlenerek geçiren Konyaspor, bugün Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde toplanacak. Konya etabı, 31 Ağustos’ta sona erecek.

Bolu kampı sadece yerli oyuncuların katılımıyla yapılmış ve daha çok fizik ve kondisyon ağırlıklı geçmişti. Temsilcimizde yabancı oyuncular Konya’ya gelmeye başladı. Alex Perez dışındaki 4 yabancı oyuncu da takımla beraber çalışmalara başlayacak. Perez’in milli takım sonrası takıma dönmesiyle beraber Konyaspor Basket, 14 kişilik oyuncu rotasyonu ile antrenman yapacak ve hazırlık maçlarına çıkacak.

Koç Engin Gençoğlu, bu etapta taktik çalışmalar üzerinde duracak ve yeni sezondaki kurgulayacağı oyun sistemini takıma monte etmeye çalışacak. Konyaspor’da eylül ayının tamamı ise hazırlık maçları ile geçecek. Bursa, Ankara ve İstanbul’da birçok hazırlık maçına çıkacak Dev Kartallar, oldukça yoğun bir hazırlık maçı dönemi yaşayacak.

Öte yandan Selçuklu Belediyesi Spor Salonu, İslami Dayanışma Oyunlarının tamamlanmasıyla beraber bakıma alındı. Çalışmaların yaklaşık 3 hafta sürmesi bekleniyor. Yönetim, kombine kartları da satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Kombine kartlar için son hazırlıkların yapıldığı ve önümüzdeki haftadan itibaren satışa çıkarılmasının planlandığı öğrenildi.

Konyaspor Haberleri