Süper Lige veda eden Konyaspor Basketbol'da hafta hafta sezonun hikayesi...

Geçen sezon Basketbol 1. Ligi'nde play-off şampiyonu olarak Basketbol Süper Ligi'ne yükselen AYOS Konyaspor'un ligdeki serüveni kısa sürdü. İşte hafta hafta, Konyaspor için sezonun hikayesi.

Geçen sezon Basketbol 1. Ligi'nde play-off şampiyonu olarak Basketbol Süper Ligi'ne yükselen AYOS Konyaspor'un ligdeki serüveni kısa sürdü. 6 Mayıs cumartesi günü deplasmanda Galatasaray NEF’e konuk olan Dev Kartallar parkeden 100-88 mağlup ayrıldı ve ligin bitimine 2 hafta kala küme düştü.

İşte AYOS Konyaspor Basketbol’da sezonun hikayesi..

İlk 4 haftada 3 galibiyet

Süper Lig’de sezona takımı şampiyon yapan Engin Gençoğlu yönetiminde başlayan ve çıktığı ilk 2 karşılaşmada Beşiktaş Emlakjet, Tofaş’ı mağlup ederek sezona sükseli bir giriş yaptı. 3.haftada deplasmanda Fenerbahçe Beko’ya mağlup olan Konyaspor, 4.haftada evinde Gaziantep Basket’i mağlup ederek ilk 4 maçta 3 galibiyet aldı.

İki uzatmaya giden maç gibi kaçan galibiyet

Dev Kartallar 5.haftada deplasmanda Türk Telekom ve 6.haftada iç sahadaki Merkezefendi maçlarında galibiyete yakındı uzatmaya giden iki karşılaşmayı da kaybeden temsilcimizde moraller düştü. Yeşil-beyazlılar 7.haftadaki Anadolu Efes maçında iyi direndi ancak sonunu getiremedi ve üst üste 3. mağlubiyetini aldı. Evinde oynadığı Aliağa Petkim maçıyla yeniden kazanmayı hatırlayan temsilcimiz ufak çaplı nefes aldı. Konyaspor, ilk 8 haftada 4 galibiyet çıkartmayı bilmişti.

12.haftada Gençoğlu’na veda!

Ligin ilk 8 haftasından 4 galibiyet çıkartarak lige kabul edilebilir bir başlangıç yapan Konyaspor Basketbol için bundan sonrası çok da iyi gitmeyecekti. Ligin 9.haftasında DAÇKA deplasmanında 2 sayı ile kaybeden temsilcimizde tatlar yeniden kaçtı. Oyununda çözülmeye yaşayan Konyaspor’da benç katkısı istenildiği gibi olmuyordu ve skor ve oyun tamamen yabancı oyuncuların üzerine kalıyordu. DAÇKA maçının ardından sırasıyla Bursa, Bahçeşehir ve Büyükçekmece’ye kaybeden yeşil-beyazlılarda Koç Engin Gençoğlu ile yolların ayrılmasına karar verildi. Gençoğlu yönetiminde 12 karşılaşmada 4 galibiyet ve 8 mağlubiyet elde eden Konyaspor’da çözülme tam da burada başlayacaktı.

Çambel’den rüya gibi başlangıç

Engin Gençoğlu ile yolların ayrılmasının ardından Gençoğlu’nun yardımcı antrenörü Sinan Çambel takıma refakat etmeye devam etti. Sinan Çambel, 13.haftadaki iç sahadaki Galatasaray NEF maçına baş antrenör olarak çıktı. Karşılaşmayı 76-73 kazanan Konyaspor nefes aldı. Konyaspor, 3 Ocak’ta Sinan Çambel ile sözleşme imzaladı ve baş antrenör olarak takımın başına getirdi. Konyaspor, Çambel yönetiminde ikinci maçında Manisa BB’yi Perez’in son saniye üçlüğü ile mağlup etti ve üst üste ikinci galibiyetini aldı. İlk kez baş antrenör tecrübesi yaşayan Çambel, rüya gibi bir başlangıç yapmıştı.

Çambel ile 9’da 2

Baş antrenörlük kariyerine rüya gibi başlayan Sinan Çambel için hikâyenin geri kalanı maalesef hüzünlü bitecekti. Manisa BB maçının ardından çıktığı Karşıyaka, Beşiktaş, TOFAŞ, Fenerbahçe BEKO, Gaziantep Basketi Türk Telekom ve Merkezefendi maçlarından mağlubiyetle ayrılarak 7 maçlık mağlubiyet serisi yaşayan Çambel’in görevine son verildi ve yollar ayrıldı. Çambel, ilk baş antrenörlük deneyiminde 9 maçta 2 galibiyet ve 7 mağlubiyet yaşayarak ilk macerasında 3 aylık sonra görevinden alınmış oldu.

Can Sevim ile anlaşma yapıldı

Sinan Çambel ile yollarını ayırdıktan sonra yoluna daha deneyimli bir koç ile devam etmek isteyen Konyaspor Baksetbol daha önce birçok kulvarda şampiyonluk yaşamış ve başarılar elde etmiş hatta bir dönem Konyaspor’da çalışmış Can Sevim ile 21 Mart tarihinde 2 yıllık anlaşma imzaladı. Can Sevim, Konyaspor’un sezon içindeki üçüncü baş antrenörü olarak görevi devraldı.

Sevim ile 9 maç sonra galibiyet geldi

Can Sevim, takımı başında ilk maçına iç sahadaki Anadolu Efes maçıyla beraber çıktı. Savunmada adeta yokları oynayan Konyaspor Basketbol, parkeden 83-99 mağlup ayrıldı. İkinci maçında Aliğa Petkimspor’a konuk olan Konyaspor yine istediğini bulamadı ve parkeden eli boş ayrıldı. Konyaspor, Can Sevim ile ilk galibiyetini iç sahadaki Darüşşafaka maçıyla birlikte elde etti. Parkeden 83-73 galip ayrılan yeşil-beyazlılar 9 maç sonra kazanmış oldu.

Malumun ilanı cumartesi gerçekleşti

Verdiği demeçlerde takımın kurgusundan ve oyuncu grubundan oldukça şikayetçi olan Can Sevim tüm bunlara rağmen takımı ligde tutmak için var gücüyle çalıştığını ifade ediyordu. Her maçı final olan Konyaspor ligde kalma adına maçlara çıkıyor ancak istediği galibiyetleri bir türlü alamıyordu. DAÇKA maçının ardından Bursa deplasmanında kaybeden Konyaspor’da umutlar yeniden bitmişti. Tünelden önceki son çıkış olan iç sahadaki Bahçeşehir maçına tam konsantre çıkan yeşil-beyazlılar 72-77 mağlup oldu ve adeta sezona havlu attı. Büyükçekmece deplasmanında 92-77 kaybeden Konyaspor artık mental olarak küme düşmüştü. Yeşil-beyazlılar 6 Mayıs’taki Galatasaray maçını 100-88 kaybederek resmi olarak küme düşmüş oldu.

Transferler politikası ve takımda yaşanan ayrılıklar

Play-offa kaldığı için transferde mecburi olarak geç kalan Konyaspor’da takımın yabancı iskeleti oldukça kaliteli kuruldu. Alex Perez, Jarell Eddie, Jordan Morgan ve Rasheed Sulaimon isimleri tüm camia tarafından kabul gördü. Bu 4 oyuncunun etrafını ise iyi isimlerle dolduramayan Konyaspor’da Roko Badzim, Erkin Şenel, Mert Gizir, Murat Göktaş, Ramazan Tekin, Selim Şav, Cevher Özer ve Kritijan Nikolov takıma dahil edildi. Takımın şampiyon kadrosundan ise yalnızca Can Altıntığ ve Hasan Efe Uzun kaldı. Yeşil-beyazlılar Beşiktaş’tan Matt Coleman’ı kadrosuna katsa da Amerikalı oyuncuyla yollar kısa sürede ayrıldı. Yeşil-beyazlılarda Engin Gençoğlu ile yolların ayrılmasından sonra Can Altınığ ailevi sebeplerden dolayı takımdan ayrılmak istedi ve TB2L’ye transfer oldu. Troy Selim Şav ise Manisa BB’nin yolunu tuttu. Moragn’ın yaşadığı sakatlıklardan dolayı yabancı 5 numara takıma kazandırmak isteyen Konyaspor, Alman uzun Gavin Schiiling ile sözleşme imzalandı. Schiiling beklenen performansı veremedi. Yeşil-beyazlılar 3 numaraya ise Galatasaray NEF’den Sinan Sağlam’ı transfer etti. Sağlam, özellikle savunma gösterdiği efor ve dirençle kısa sürede taraftarın en sevdiği isimlerden birisi oldu.

Son iki karşılaşma

AYOS Konyaspor Basketbol, Süper Lig’deki son iki maçına çıkmayı hazırlanıyor. Yeşil-beyazlılar Süper Lig’deki son iç saha maçında 13 Mayıs cumartesi günü saat 13’te taraftarının karşısına çıkacak. Yeşil-beyazlılar ligdeki son maçında ise deplasmanda Pınar Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek ve sezona nokta koyacak. Ligde çıktığı 28 karşılaşmada yalnızca 7 galibiyet elde edebilen yeşil-beyazlılar 21 maçtan mağlup ayrıldı. Rakip potaya 2 bin 199 basket atan temsilcimiz potasında 2 bin 341 sayı gördü.

HALİL YILMAZER

  1. BEŞİKTAŞ EMLAKJET 82 – 90 AYOS KONYASPOR BASKETBOL
  2. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 80 - 66 TOFAŞ
  3. FENERBAHÇE BEKO 85 – 71 AYOS KONYASPOR BASKETBOL
  4. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 78 - 76 GAZİANTEP BASKETBOL
  5. TÜRK TELEKOM 99 – 93 AYOS KONYASPOR BASKETBOL
  6. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 91 - 92 MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ BASKET
  7. ANADOLU EFES 88 - 83 AYOS KONYASPOR BASKETBOL
  8. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 89 - 84 ALİAĞA PETKİM SPOR
  9. DARÜŞŞAFAKA LASSA 72-70 AYOS KONYASPOR BASKETBOL
  10. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 87 - 99 FRUTTİ EXTRA BURSASPOR
  11. BAHÇEŞEHİR KOLEJİ 90 – 77 AYOS KONYASPOR BASKETBOL
  12. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 75 - 85 ONVO BÜYÜKÇEKMECE
  13. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 76 - 73 GALATASARAY NEF
  14. MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR 79 – 80 AYOS KONYASPOR BASKETBOL
  15. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 71 - 82 PINAR KARŞIYAKA
  16. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 60 - 77 BEŞİKTAŞ EMLAKJET
  17. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 79 - 76 TOFAŞ
  18. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 61 - 62 FENERBAHÇE BEKO
  19. GAZİANTEP BASKETBOL 85 - 81 AYOS KONYASPOR BASKETBOL
  20. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 75 - 84 TÜRK TELEKOM
  21. MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ BASKET 91 – 84 AYOS KONYASPOR BASKETBOL
  22. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 83 - 99 ANADOLU EFES
  23. ALİAĞA PETKİM SPOR 96 – 85 AYOS KONYASPOR BASKETBOL
  24. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 83 - 73 DARÜŞŞAFAKA LASSA
  25. FRUTTİ EXTRA BURSASPOR 74 – 63 AYOS KONYASPOR BASKETBOL
  26. AYOS KONYASPOR BASKETBOL 72 - 77 BAHÇEŞEHİR KOLEJİ
  27. ONVO BÜYÜKÇEKMECE BASKETBOL 92 – 77 AYOS KONYASPOR BASKETBOL
  28. GALATASARAY NEF 100 – 88 AYOS KONYASPOR BASKETBOL
  29. AYOS KONYASPOR BASKETBOL - MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR
  30. PINAR KARŞIYAKA - AYOS KONYASPOR BASKETBOL

Konyaspor Haberleri