Spor Yorumcusu Uğur Karakullukçu'dan Mehmet Ali sözleri: Bu çocukta değişik bir şey var

VOLE yorumcusu Uğur Karakullukçu, Fenerbahçe-Konyaspor karşılaşmasını VOLE+’da değerlendirdi. Karşılaşmaya dair notların arasına Konyaspor’un genç yeteneği Mehmet Ali Büyüksayar’a da parantez açan Karakullukçu genç yetenek hakkında övgü ile bahsetti.

VOLE yorumcusu Uğur Karakullukçu, hafta sonu oynanan Fenerbahçe-Konyaspor karşılaşmasını VOLE+’da değerlendirdi.

Karşılaşmaya dair notların arasına Konyaspor’un genç yeteneği Mehmet Ali Büyüksayar’a da parantez açan Karakullukçu genç yetenek hakkında övgü dolu bahsetti.

Mehmet Ali Büyüksayar'ın ismini daha önce duyduğunu söyleyen Uğur Karakullukçu; "Mehmet Ali Büyüksayar benim ismini çok duyduğum bir oyuncuydu. İlk defa görücüye çıktığımız seviyede diyebileceğimiz bir seviyeden kariyerinin en üst düzey maçına çıktı. Çok zor şartlarda çıktı. Kadıköy deplasmanında oynamak zordur. Fenerbahçe’ye karşı herhangi bir yerde oynamak zordur. 10 kişi oynamak çok daha zordur. 10 kişinin o an hücumdaki en etkili kişisi olarak oynamak çok daha zordur. Bu çocukta değişik bir şey var. Gerçekten çok rahat oynadı. Aldı denedi, topu 90’a vurmak istedi. Altay tuttu ama önemdi değil. Çocuk vuruyor, deniyor. Hayal ediyor, hayal edebilmesi çok iyi. Tekniği de iyi, basit işleri de iyi yaptı. 2004 doğumlu bir oyuncu. Böyle bir yetenek görmekten memnunum" ifadelerini kullandı.

Konyaspor'un son dönemde yaratıcılık sorunu yaşadığını ifade eden Karakullukçu; "Ekim ayından bugüne hep yeni hoca konuşuluyor ama İlhan hocanın son 10 maçında 1 galibiyet vardı. Konyaspor’un 16 maçta 1 galibiyeti var. Bu takımda yetenek sorunu var. Bu kadar yetenek sorunun içinde bu çocuğun ilk defa süre alması biraz garip. Umut ediyorum bundan sonra oynar. Biraz baskı altında olabilir. Tanınmak başka bir şeydir. Kendi kendine bunu yapabileceği bilmek başka bir şeydir. Tanındıktan sonra sokağa çıkmak, bunları yaşamak ve o sürece girmek başka bir şeydir. Tatlı bir baskı, tatlı bir telaş. Onu 10-15 maça çıktığı zaman, çalım attığı zaman rakipleri de tanıyacak. Ümit ediyorum hepsinin tek tek aşar. Umarım performans verebilir” dedi.

Konyaspor'un genç kalecisi Mehmet Erdoğan hakkında da konuşan Karakullukçu; "Konyaspor’da Mehmet Erdoğan diye genç bir kaleci var. Çok iyi potansiyelinin olduğu konuşuluyor. Çok fazla süre almamasına rağmen uluslararası takipte olduğunu söylüyorlar. Onu da görmeyi isterdim. Erhan’dan ziyade Mehmet’i izlemeyi daha çok tercih ederdim" ifadelerini kullandı.

Konyaspor Haberleri