Son Dakika! Konyaspor iki transferi bitirdi!

Transfer çalışmalarını hızlandıran Konyaspor, iki oyuncuyu kadrosuna kattı.

Konyaspor Basketbol, ilk transfer hamlelerini yaparak Kerem Gülmez ile Uğurcan Aksoy’u kadrosuna kattı

Bu sezon Basketbol 1. Ligi’nde mücadele verecek Konyaspor, transferde yoğun bir dönemden geçiyor. Takımın başına Emrah Benli’yi getiren yeşil-beyazlı ekip, daralan yerli havuzunda ilk transfer hamlelerini yaptı.

Dev Kartallar, son olarak Yalovaspor’da oynayan Kerem Gülmez ile Samsunspor ile Süper Lig’e yükselme sevinci yaşayan Uğur Can Aksoy’u renklerine bağladı. Birçok yerli oyuncu ile masada olan Konyaspor’da transferler önümüzdeki günlerde devam edecek.

1994 doğumlu ve 1.95 m boyundaki Kerem Gülmez, 2 ve 3 numaralı pozisyonlarda forma giyiyor. TOFAŞ altyapısından yetişen Gülmez, son 4 sezon Yalovaspor forması giyerken, geçen sezon yaşadığı sakatlık süreci nedeniyle çok fazla maça çıkamadı. Enerjisi ve etkili savunması ile tanınan deneyimli oyuncu, kariyerinde Bursaspor, Eskişehir Basket, Karesispor ve Afyon Belediyespor formalarını da giydi.

1991 doğumlu ve 2.07 m boyundaki Uğur Can Aksoy ise 5 numara pozisyonunda forma giyiyor. Geçen sezona Ankaragücü’nde başlayan Aksoy, sezon ortasında Samsunspor’a transfer olmuş ve kırmızı-beyazlı takım ile Süper Lig’e yükselme sevinci yaşadı. Deneyimli pivot, iki takımla birlikte TBL’de çıktığı 41 maçta sezonu 3,0 sayı, 2,6 ribaunt ortalamaları ile kapattı.

Ankara basketbolu altyapısından yetişen Uğur Can Aksoy, kariyerinde Ormanspor, Pi Koleji, Finalspor, Ankara DSİ, Gelişim Koleji, İstanbul Beylikdüzü, TED Kolejliler, Düzce Belediyespor, Akhisar Belediyespor, Mersin Büyükşehir Belediyespor, Ankaragücü ve Samsunspor formalarını giydi.

Öte yandan yeşil-beyazlı takım, kadrosuna bir yabancı skorer kurucu ve pivot transferi yapacak. Bu noktada yoğun bir çalışma yapıldığı öğrenildi. Takımın ise gelecek hafta içinde çalışmalara başlaması düşünülüyor.

Konyaspor Haberleri