Sinan Çambel'den galibiyet yorumu: Savunma maçıydı, istediklerimi parkede yaptık

AYOS Konyaspor Başantrenörü Sinan Çambel, Galatasaray galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

AYOS Konyaspor Başantrenörü Sinan Çambel, Galatasaray galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Son saniyelerde üstün mücadele verdiklerini ifsde eden Sinan Çambel; "Engin ağabeyin ayrılmasından şahsım adına üzgünüm. Biz onla abi-kardeş gibiyiz. Ayrılıktan sonra dikkatleri dağıtmak adına bazı şeyleri değiştirdik savunma ve hücumda. Bu maça özel yeni taktikler hazırladık. Özellikle de savunmada. Dee Bost, Ennis ve McGee çok agresif skorerler. Topu mümkün olduğu kadar bu isimlerin elinden çıkarmayı planladık. Ona rağmen 13 üçlük soktular. Fakat ortalamalarının altında bir skorla oynamalarını sağladık. Savunma maçıydı. İstediklerimi yaptık. Zor atışlara sürükledik rakibimizi. Ribaunt alamasak yine sorun olabilirdi. Son anlarda takım üstün bir mücadele verdi. Hata yapmadan son anları geçmeyi bildik" dedi.

Zor bir galibiyet aldıklarını söyleyen Çambel; "Çok stresli ve duygusal bir haftanın ardından evimizde zor bir galibiyet aldık. Oyunculara, yönetime, idari kadroya, ekipteki herkese gerçekten bu haftaki konsantrasyondan dolayı teşekkür ediyorum" açıklamalarını yaptı.

Maçın içinde B planına geçtiklerini söyleyen Çambel; "Maça aslında savunmada istediğimiz gibi başlayamadık. Skor 6-18 olunda bazı şeyleri yapamadığımızı gördük ve hemen B planına geçtik. Bu plana geçince savunmadaki ivmelenme ve hücumdaki kolay sayılarla farkı kapatıp yakaladık" dedi.

Takımdaki görevinin devam edip etmemesinin yönetimin kararı olduğunu söyleyen Çambel; "Lisansım B kategorisi, A lisansa sahip olmam gerekiyor. Göreve devam edip etmeme noktası yönetimin takdiridir. Bana bir şey söylemek düşmez. Ben burada işime ve takıma sahip çıktığımı düşünüyorum. Artık ne takdir edilirse ona göre devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Kendini gösterme fırsatı yakaladığını söyleyen Çambel; "Umarım bu maç kariyerime de olumlu yönde etki eder. 2007’de 18 yaşında antrenör olmaya karar verdim. İlk gün oradaki ağabeylerime söylediğim gibi; bu işi en üst seviyede yapmak istiyorum. Oralara kadar da geldiğimi düşünüyorum. Aslında çok büyük bir olay değil. Yardımcı antrenör olarak bir maça çıktım ve kendimi gösterme fırsatı yakaladım. Umarım fırsat geldikçe başarılı bir şekilde yola devam ederim" şeklinde konuştu.

Konyaspor Haberleri