Sezona çok iyi başlayan Konyasporlu Merthan Mutlu'dan flaş açıklamalar!

Konyaspor Basketbol’un önemli oyuncusu Merthan Mutlu Ribaund Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.

Konyaspor Basketbol’un önemli oyuncusu Merthan Mutlu Ribaund Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.

Ece Ergez’in sorularını yanıtlayan 29 yaşındaki Gard, bu sezonki performansını ve Konyaspor’un son durumunu değerlendirdi. Konya’da olmaktan dolayı son derece huzurlu olduğunu belirten Merthan Mutlu, çalışmaların devam ettiğini de belirtti.

Konya’da olmaktan mutluyum

Konyaspor’un kariyerinde özel bir kulüp olduğunu ifade eden Merthan Mutlu; “Basketbol Süper Ligi kariyerimin başladığı ve kariyerimde çıkış yakaladığım yer Konyaspor’dur. 2015-2016 sezonunda Konyaspor o zaman BSL’de mücadele ederken buradaydım. Kariyerim için gerçekten iyi bir seneyi geride bırakmıştım. O anlamda burasının yeri ben de hep özel kaldı. Şimdi tekrar Konya’da olmaktan mutluyum. Burası benim evim gibi ve güvendiğim tanıdığım insanlardan oluşan bir kulüp. O yüzden teklif geldiğinde tercihimi buradan yana kullanmak istedim. Umarım Konyamızı en kısa sürede tekrar hak ettiği konuma çıkartırız. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

İnanılmaz bir ritim yakaladığımı düşünüyorum

En iyi sezonlarından birini geçirdiğini ifade eden ve bunda en büyük payın koç Emrah Beli olduğunu dile getiren Merthan; “Bu sezon gerçekten bu zamana kadar geçirdiğim en iyi sezonlardan bir tanesini geçiriyorum. Umarım sezon sonuna kadar böyle devam eder. İnanılmaz bir ritim yakaladığımı düşünüyorum. Hem fiziksel hem mental olarak bunu da sahaya yansıttığımı düşünüyorum. Sahada bu kadar etkili olmamı sağlayan başta Emrah Ağabeyim (Benli) olmak üzere takım arkadaşlarımın payı çok büyük ama Emrah Ağabeyime ayrı bir parantez açmak istiyorum. Sahada verdiği liderlik, süre, sorumluluk benim için yaptıkları çok ayrı yerde. Bana bu kadar güvendiği için ona ayrı bir teşekkür borçluyum. Bende bu takım için en iyi şekilde yönetmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

İnsanlara gereken cevabı sahada vermeye devam edeceğiz

Konyaspor olarak iyi bir iş çıkarttıklarını belirten Merthan Mutlu; “Sanırım Konyaspor olarak en son kurulan takımlardan birisiyiz ve minimum sayıda hazırlık maçı yaparak sezona başlangıç yaptık. Lige çok fazla hazırlanma vaktimiz olmadı. Fakat ilk maçtan itibaren üzerine koyarak takımca iyi bir iş çıkartıyoruz. Sezon öncesi belki de beklentiler insanlar tarafından azı. Dışarıya kulak asmadan işimize odaklanmıştık. Zaten benim olduğum takımda beklenti hiçbir zaman düşük olamaz. Her zaman takımımla beraber üst sıralar için savaşırım. Dışarıdaki olumsuzluklara çok fazla kulak asmadık. Tam tersine bizlere motivasyon oldu. Birbirimize ve hedefimize kitlenip işimize odaklandık takım olarak. İnsanlara gereken cevabı sahada vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konyaspor Haberleri