Sehic, Konyaspor taraftarına dejavu yaşattı

Konyaspor'un Bosna Hersekli kalecisi İbrahim Sehic, Sivasspor maçında yaptığı hata ile Konyaspor taraftarlarında dejavu yaşattı.

Konyaspor'un Bosna Hersekli kalecisi İbrahim Sehic, Sivasspor maçında yaptığı hata ile Konyaspor taraftarlarında dejavu yaşattı.

Sehic, Sivasspor karşılaşmanın 16.dakikasında Calvo'dan aldığı pasta topu ayağında çıkartmakta geç kaldı. Sivassporlu Leke James'in hızlıca baskıya gelmesinin ardından bir anda telaş yapan 34 yaşındaki file bekçi topu uzaklaştırmak istedi ancak James'e çarpan top ağlarla buluştu. Konyaspor karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı. Sehic bu hatası ile adeta galibiyeti Sivasspor'a hediye etmiş oldu.

Kasımpaşa maçında da hata yapmıştı

Sehic, bu sezonun 12.haftada iç sahada oynanan Kasımpaşa maçında da buna benzer bir hata yapmıştı. Maçın 50.dakikasında Guilherme'den aldığı pasın ardından topu kontrol eden Seihc'in pası kısa düşmüş ve o esnada araya giren Haris Hajradinovic golü bulmuştu. Karşılaşmada 82.dakiakda golü atan Guilherme skora dengeyi getirmiş ve maç 1-1 bitmişti.

Galatasaray maçında oyundan atılmıştı

İbrahim Sehic, sezonun 7.haftasındaki deplasmandaki Galatasaray karşılaşmasının 89.dakikasında ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyundan atılarak takımını uzatma dakikalarında yalnız bırakmıştı. Oyuncu değişikliği hakkı biten Konyaspor'da maçın uzatma dakikalarında stoper Adil Demirbağ kaleye geçmişti. Sehic Konyaspor kariyerinde 13 sarı ve 1 kırmızı kart gördü.

8 maçta kalesini gole kapattı

Sezonun ilk 6 maçında kalesini gole kaparak büyük bir başarı yakalayan İbrahim Sehic, sonrasında ise bu formunu kaybetti. Bu sezon Konyaspor formasıyla Süper Lig'de çıktığı 27 karşılaşmada kalesinde 26 gol gören Bosna Hersekli oyuncu 8 karşılaşmada kalesini gole kapatmayı başardı. Sehic, bu sezon 4 lig karşılaşmasında sakatlığı yüzünden 1 lig karşılaşmasında ise kırmızı kart cezalısı olduğu için forma giyemedi.

Yeni sezonun ilk maçında dalya diyecek

Konyaspor kariyerinde 93 Süper Lig ve 4 UEFA Konferans Ligi Eleme maçına çıkan Sehic'in 97 maçı bulunuyor. Sezonun kalan iki maçında sahada olması halinde sezonu 99 maçla tamamlayacak olan 34 yaşındaki oyuncu 2023-2024 sezonunun ilk maçında Konyaspor forması ile 100. maçına çıkacak. Geriden kalan 97 maçın 30'unda kalesini gole kapatmayı başaran Sehic, kalesinde 115 gol gördü.

10 kupası var

2020-2021 sezonunda Konyaspor'a imza atan ve bu sezonla beraber üçüncü sezonunu noktalayan Sehic'in Konyaspor ile 30 Haziran 2025 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor. Karabağ'daki Azerbaycan kariyerinde 8 kupaya uzanan Sehic'in, FK Zeljeznicar Sarajevo takımı ile de iki kupası bulunuyor. 34 yaşındaki oyuncu ülkemizde daha önce Mersin İdman Yurdu ve Erzurumspor formaları da giymişti.

Uzun yıllardır Milli Takımın kalesinde

2010 yılından bu yana Bosna Hersek milli takımının da kalesini koruyan Sehic, Milli Forma ile 48 karşılaşmaya çıktı. 48 karşılaşmanın 18'inde kalesini gole kapatan tecrübeli oyuncu kalan 30 maçta ise kalesinde 51 gol gördü. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri