Sehic: Kariyerimi Konyaspor’da tamamlayacağımı düşünüyordum!

Konyaspor'da ayrılarak Suudi Arabistan takımı Al Khaalej'e imza atan Bosna Hersekli İbrahim Sehic, Spor Arena'ya özel açıklamalarda bulundu.

Konyaspor'da ayrılarak Suudi Arabistan takımı Al Khaalej'e imza atan Bosna Hersekli İbrahim Sehic, Spor Arena'ya özel açıklamalarda bulundu.

İşte Sehic'in Konyaspor kariyeri, olaylı Galatasaray karşılaşmaları ve Khaalej'e transferi hakkında önemli açıklamaları:

Konyaspor ile 2022-2023 Sezonu

"Geçen sezon bizim için çok zor geçti. Sezon bizim için gerçekten iyi başlamıştı. 6 maç kalemizde gol görmedik ve ilk 6-7 maç sonrasında Süper Lig’de ilk 2’de yer almıştık. Bence iyi de oynuyorduk ama sonra takımda sakatlıklar yaşandı. Kulübümüz, antrenörümüzle yollarını ayırma kararı aldı. Zorluklarla mücadele ettik. Yeni antrenör bulmakta zorluklar yaşadık. En iyi performansı göstermek için zamana ihtiyacımız vardı. Garip bir sezon oldu. Ligde çok fazla ara vardı. Dünya Kupası, deprem ve seçimlerden dolayı Süper Lig’e çok fazla ara verildi. Hepimiz için zorlu bir süreçti. Transfer dönemi iyi değerlendirilemedi. Daha iyisini yapabilirdik. Karagümrük’le aynı puana sahiptik ve ligi 8.sırada bitirdik. Başımızdan geçen bunca olaya rağmen bulunduğumuz konumdan mutlu olmalıyız"

Galatasaray'a transfer hikayesi ve Konyaspor'a imzası

Evet, Konyaspor’a gelmeden önce Galatasaray’a imza atma fırsatım olmuştu. Konyaspor için sağlık kontrolünden geçerken Galatasaray’dan telefon geldi. Muslera’nın bir sakatlığı olduğu için Galatasaray’la görüşmüştüm. Fatih Terim ve kaleci antrenörleri beni istediklerini söyledi ancak Konyaspor’a söz vermiştim ve transferim bitmek üzereydi. Transferim imzaya kalmıştı diyebilirim. O durumdayken Galatasaray’a gitmek hoş olmazdı. Böylece Konya’da kalmaya karar verdim. Ailemin yarısı Galatasaray taraftarıydı. Onlar Galatasaray’a gitmemi istiyordu. Galatasaray büyük bir kulüptü çünkü. Konyaspor’a daha önceden söz verdiğim için sözümden caymak benim yapabileceğim bir şey değildi. Daha sonra Konyaspor’la iyi bir sezon geçirmiştim. Konyaspor’la ligi 3.bitirmiştik, bundan dolayı verdiğim karardan dolayı mutsuz değilim. Demek ki kaderim böyleymiş. Konya’da yaşadığım çok fazla anı var. Orada iyi insanlar tanıdığım için çok mutluyum.

Olaylı Galatasaray maçları

Evet, Galatasaray’la ilk maçımızda kırmızı kart gördüm. O maçta son dakikalarda bir gol yemiştik. O an üzgündüm. İkinci sarıyı yemeden önce birisi ayağıma basmıştı, yere düştüm ve ikinci sarıyı yedim. Maçtan sonra bana ve aileme mesaj yoluyla hakaret edilmeye başlandı. İkinci maçtan 5 gün önce de bu şekilde hakaret mesajları geldi. Benim babam Bosna savaşında öldü. O yüzden bu konular benim için çok hassastı. Bunu kaldıramadım. Kazandığımız maçın öncesinde bana ve aileme hakaret etmeye devam ettiler. Maçtan sonra takımımızla stadyumda sevindik ama bu Galatasaray taraftarlarını provoke etmek için değildi. Onlara karşı yaptığım özel bir şey değildi. Bu sadece bana ve aileme hakaret edenlere karşı bir cevaptı. Bu futbolda olan bir şeydir. Bazen kaybederseniz sessiz olup kaybettiğinizi kabul edersiniz, kazandığınızda da çıkıp bunu kutlarsınız. Kimsenin saygı sınırlarını aşmaması lazım. Aileme yapılacak hakaretler benim kırmızı çizgimdir. O yüzden bu reaksiyonu verdim. Kimsenin bunu geçmemesi lazım. Ailemin yarısı Galatasaraylı. Ben neredeyse Galatasaray’a imza atacaktım. Galatasaray’ı zaten seviyorum, onlara karşı herhangi bir kinim yok. Hatta Türkiye’deki favori takımım Galatasaray’dı.

Konyaspor'dan ayrılışı ve Al Khaalej'e transferi

Önümüzdeki iki sezon Al Khaalej forması giyeceğim. Benim için kolay bir adım değildi. Kariyerimi Konyaspor’da tamamlayacağımı düşünüyordum ama futbolda bazen hayır diyemeyeceğiniz teklifler oluyor. Böyle durumlarda sadece kendinizi değil hem ailenizi hem de geleceğinizi düşünmeniz gerekiyor. Suudi Arabistan’da ilginç bir proje var ve birçok büyük oyuncu oraya oynamaya gitti. Benim için de farklı bir deneyim olacak. Onlarla aynı sahayı paylaşacağım için mutluyum. Mutlu olup iyi bir zaman geçireceğimi düşünüyorum. Türkiye ile olan bağlantım hiçbir zaman bitmeyecek. Kariyerim bittikten sonra büyük ihtimal buralarda olacağım.

Konyaspor Haberleri