REKORLU LİDER

Arabam.com Konyaspor Spor Toto Süper Lig’in 6.haftasında karşılaştığı Atakaş Hatayspor’u Bruno Paz’ın attığı golle 1-0 mağlup ederek puanını 14 yaptı ve liderlik koltuğuna kuruldu.

Arabam.com Konyaspor Spor Toto Süper Lig’in 6.haftasında karşılaştığı Atakaş Hatayspor’u Bruno Paz’ın attığı golle 1-0 mağlup ederek puanını 14 yaptı ve liderlik koltuğuna kuruldu.

Paz’dan siftah

Konyaspor’un Portekizli orta saha oyuncusu Bruno Paz ilk kez gol sevinci yaşadı. Sezon başında Sporting Lizbon’dan transfer edilen genç oyuncu ikinci yarında Robert Muric’in yerine oyuna girmişti. Paz, Soner’in pasında 66.dakikada ağları sarsarak Konyaspor kariyerindeki ilk golünü atmış oldu.

3 gole 9 puan

Konyaspor ligde son 3 maçta 9 puan aldı. Sırasıyla Fenerbahçe, Giresunspor ve Hatayspor ‘u 1-0’lık skorlarla mağlup ederek 3 gole 9 puan aldı.

Konyaspor’da Hatyaspor galibiyetinde 3 puandan çok daha fazlasını aldı. Rakibi karşısında gol yemeden kazanan Anadolu Kartalı kulüp tarihinde yeni rekorları da kırdı.

Kaleyi gole kapattık, rekoru yeniledik

Anadolu Kartalı, rakibi karşısında gol yemedi ve 22. sezonunu geçirdiği Süper Lig’de ilk kez üst üste 6 maçta kalesini gole kapatmış oldu. Konyaspor, daha önce iki kez üst üste 5 maçlık gol yememe serileri yakalamıştı. İlhan Palut’un ekibi, ev sahibi takım statüsünde oynadığı maçta gol yemeyerek kulüp tarihinde ilk kez bir sezonda iç sahadaki ilk 3 mücadelede kalesini gole kapattı. Konyaspor, bu sezon Başakşehir ve Fenerbahçe karşılaşmalarında gol yememişti, bu maça Hatyaspor’u da ekledi.

36 yıl sonra yeni rekor

Anadolu Kartalı, Giresun deplasmanında da ağlarını rakibe kapatarak 21 yıl sonra Spor Toto Süper Lig’in ilk 5 maçında gol yemeyen ilk takım olmuştu. Arabam.com Konyaspor, Hatay maçında da kalesinde geçit vermeyerek Süper Lig tarihinde bir sezonda ilk 6 maçında da kalesini gole kapatan ikinci takım oldu. Daha önce Trabzonspor, 1986-1987 sezonunun ilk 6 maçta gol yememişti.

Bir rekor da galibiyetten

Arabam.com Konyaspor, Hatayspor maçını kazanarak kulüp tarihinde ilk 6 haftanın puan rekorunu da kırmış oldu. Yeşil-beyazlı ekip, 6. haftalar itibari ile en çok puanı geçen sezon toplamış ve hanesine 12 puan yazdırmıştı. Anadolu Kartalı, rakibini mağlup ederek puanını 14’e çıkarttı ve İlhan Palut yönetiminde 6. Hafta itibari ile en iyi puanını yakaladı. Konyaspor Palut yönetiminde geçen yıl puan rekorunu da kırmıştı.

 

Konyaspor Haberleri