PAVİCİC BİLMECESİ

Yaz transfer sezonunda Rijeka takımından bonservis ödenmeden Konyaspor’a dahil olan Domagoy Pavicic teknik patron İlhan Palut’un gözüne bir türlü giremed

Yaz transfer sezonunda Rijeka takımından bonservis ödenmeden Konyaspor’a dahil olan ve Konyaspor’un transfer etmek için Süper Lig kulüplerinden Medipol Başakşehir ile kıyasıya yarıştığı Domagoy Pavicic teknik patron İlhan Palut’un gözüne bir türlü giremedi.

Kariyerinde 4 maçta 1 gol katkısı yapmıştı

Daha önce kariyerinde 296 maça çıkan Hırvat futbolcu 35 gol ve 30 asistlik performansa ulaştı. Pavicic ortalama 4 maçta 1 gol katkısı yapmayı başarmıştı. Konyaspor’a gelmeden önce Rijeka takımı ile 39 resmi maça çıkan oyuncu 4 gol 6 asistlik performans sergilemişti. Kariyerinde daha önce Hırvatistan dışında herhangi bir ülkede formaya giymeyen Pavicic, 6 Şampiyonlar Ligi ve 9 maçta Avrupa Ligi tecrübesine sahip. Pavicic, Hırvatistan Milli takımının alt yaş kategorileri; U16, U17, U18, U19 ve U21’de toplam 52 maça çıktı ve 4 gol katkısı yaptı. Pavicic’in kariyerinde 4 Hırvat Lig şampiyonluğu ve 4 tane de Hırvat Kupası şampiyonluğu bulunuyor.

Konyaspor’da sadece 1 maça ilk 11’de başladı

Konyaspor’da sezon başında Rijeka takımından kadroya dahil edilen Hırvat futbolcu Domagoy Pavicic bu sezon yalnızca 1 maça ilk 11 başladı. Pavicic, sezon başında Erzurumspor ve Çaykur Rizespor ile oynanan hazırlık maçlarında iyi performans sergilemiş, Erzurumspor maçında golde atmıştı. Süper Lig’de oynanan İstanbulspor maçına ilk 11’de başlayan Hırvat oyuncu 66 dakika sahada kalmış ve takıma 1 penaltı kazandırmıştı. İstanbulspor maçını dışında 5 maçta da oyuna sonradan dahil olan Pavicic toplam Konyaspor formasıyla 152 dakika forma giydi. 28 yaşındaki futbolcu Konyaspor'un oynadığı son iki Süper Lig maçı olan Antalyaspor ve Gaziantep FK maçlarında 21 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Kupada şans gelecek

Arabam.com Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’na bu yıl 4. Eleme Turu’nda dahil olacak. 4. Eleme Tur maçları 8-10 Kasım tarihleri arasında tek maç üzerinden oynanacak. Teknik Direktör İlhan Palut, Ziraat Türkiye Kupası’nda Süper Lig’de şans vermediği oyunculara şans vermesi bekleniyor. Palut’tan forma bekleyen Domagoy Pavicic’in bu karşılaşmaya ilk 11’de başlaması bekleniyor. Pavicic, kupada göstereceği performansa göre ligdeki maçlarda rotasyonun içine dahil olacak.

Palut: Pavicic’i silmedik

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Pavicic’i kadroya almaması konusunda; "Oynattığım, oyuna aldığım, almadığım oyuncular tamamen benim maç planım ve değerlendirmelerim noktasında şekilleniyor. Pavicic’in herhangi bir sakatlığı yok. Gerçekten çok iyi çalışıyor ve çok da profesyonel. Şuan iki haftadır da bir şekilde kadro planı çerçevesinde dönüşünü yapamadım. O çalışmaya, bizde değerlendirmeye devam edeceğiz. Sildiğimiz bir oyuncu değil. İki haftadır başka oyuncuları tercih ettim” ifadelerini kullandı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri