Palut'tan Pavicic açıklaması: Daha iyisini bekliyorum

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut bugün ilk 11'de şans verdiği Hırvat futbolcu Domagoy Pavicic'in performansını değerlendirdi.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut bugün ilk 11'de şans verdiği Hırvat futbolcu Domagoy Pavicic'in performansını değerlendirdi.

Pavicic uğraşıyor ve iyi antrenman yapıyor diyen İlhan Palut; "Kampta sakatlık geçirmesine rağmen o dönemde de çalıştı. Kupa maçında 60 dakika oynattık elinden geleni yaptı. Onun çalışmasına bende adımlar atmaya çalışıyorum, bugün olduğu gibi. Bir şekilde daha yere sağlam basarak, üzerine koyarak gidecek. Tekrar bir oyuncu kazanacağız orta sahamızda. Daha iyisini bekliyor muyum? Evet, daha iyisini bekliyorum. Pavicic bunun için yeterli süre buldu mu ? O da diğer tarafın sorusu. Tek sermayemiz çalışmak. O da takım arkadaşları gibi daha çok çalışacak ve eski takımda bildiğimiz oyununu oynamaya, bize yardımcı olmaya çalışacak. Bugün onunla ilgili çok iyiydi ya da değildi gibi bir şey söyleyemem. Değerlendirme devam edeceğim. Bizim oyuncumuz" dedi.

Maç sonuna eklenen +12'lik uzatma dakikasını da değerlendiren Palut; "Strateji o anın skoruna çok bağlı. Mesela direkt toplar atmaya başladık bugün. Aslında normal oyun stratejimizde bu yok. Ama 1 gol geride olunca ve zaman iyice daralınca bu yola da gidiyorsunuz. Bu şekilde de bir penaltı kazandık. Biz bugün gol attık diye söylemiyorum, tersi bizim başımıza da gelebilirdi. Belki Alanyaspor 3-1 yapabilirdi. Cuma günü Antalyaspor, yüklenirken Ankaragücü 2-0 yaptı. Ben oynanmayan sürenin maçta bir şekilde tamamlanması taraftarıyım. Oyuncu değişikliklerini, VAR kontrollerini, frikik olduğu zaman baraj kurulmasını, penaltı atışlarını daha hızlandırırsak bu sefer de 12 dakikalık uzatmaya ihtiyaç duymayacağız. Belki 6-7 dakikayla işi kurtarmış olacağız. Genel manada oynanmayan sürenin eklenmesi benim açımdan ideal” diye konuştu.

Konyaspor Haberleri