Palut:Çok zor bir maç olacak

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Ümraniyespor’un iyi organize olan bir takım olduğunu belirterek, karşılaşmanın zor geçeceğini ve iyi oyunla güzel bir sonuç almak istediklerini söyledi.

Sehic ve Endri Ümraniyespor maçında yok

Milli arayı antrenmanlarla ve bir hazırlık maçıyla değerlendirdiklerini belirten Palut, “Antrenmanlar ve hazırlık maçıyla bu arayı değerlendirdik. Ümraniyespor maçı öncesi milli oyuncularımız yavaş yavaş aramıza katılmaya başladı. Endri’nin bir sakatlığı vardı, o hemen döndü. Sonra Amir ve Calvo geldi. Zymer’in de bir bebeği oldu. O da ekstra 1 gün izin aldı, cuma günü inşallah aramıza katılmış olacak. Kadromuzdan Sehic kırmızı kart gördü ve ondan doğal olarak faydalanamayacağız. Endri de maç gününden bugüne rehabilitasyon çalışmalarını, tedavilerini sürdürüyor. Yarın yavaş yavaş saha çalışmalarına başlayacak. Maçta oynayıp oynamayacağıyla alakalı durumu kritik. Ama daha yüksek ihtimal aramızda olmayacak gibi. Onun dışında takım antrenmanlarını sürdürüyor” dedi.

Ligin en ters orantıda görünen takımı ile oynayacağız
İç sahada bu sezon gerçek anlamda ilk maçlarını oynayacaklarını kaydeden Palut, “Taraftarlarımız Eskişehir’de destekliyorlardı bizleri ama ilk buluşmamız olacak. İnşallah güzel bir maç olur. İyi bir mücadele, iyi bir oyunla onları mutlu ederiz. Ümraniyespor takımı oynadığı oyun, aldığı puan göz önüne alındığında ligin en ters orantıda görünen takımı. Gerçekten iyi organize bir takım. Çok belli ki bir antrenör takımı. Çok zor bir maç olacak. Çok iyi mücadele etmemiz gereken bir maç olacak. İnşallah mücadele ve iyi oyunla güzel bir sonuç alabiliriz” ifadelerini kullandı.

Oyunumuzu her platformda oynayabiliyoruz

Milli ara öncesinde Galatasaray maçıyla büyük bir periyodu geride bıraktıklarını ifade eden Palut; “Gün ve gün ilerliyoruz. Milli aranın oyundan çok sakat oyuncularımızın takıma dönmesi açısından bize oldukça katkısı oldu. Muric, Amilton ve Michalak’ın aramıza dönmesi set hücumlarının yanında geçiş hücumlarında da elimizi güçlendiren bir durum. Gelişen ve daha çok yeni oyuncuların oyuna adapte olduğu bir oyunumuz var. Galatarasay maçına skor olarak üzülürken her platformda oyunumuzu oynayabileceğimiz açısından bizlere dönüt veriyor. Skoru bir şekilde umursamıyorum. Lig uzun. Puan ya da puanlar alabilirdik ama güçlü oyunumuzu sürdürmemiz bizler için bir referans. Oyun üzerine çalışıyoruz” dedi.

Diouf özel bir oyuncu

Uche geçen haftanın tümünü yakınını sakat olarak geçirdi. Şu an antrenmanlara devam ediyor. Adanaspor maçında onu kullanamadık. Süre verdiğimiz dakikalarda elinden gelenin en iyisini yaptı. Takıma katkılar yaptı. Mame Diouf özel bir oyuncu ve gol yollarında oldukça etkili. Milli aranın en iyi geldiği oyunculardan biri de Mame Diouf. Formunu yükseltti. Dakika alma süresi uzadı. Uche ve Mame’yi de değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Maç antrenmanı stadyumda
Stadyumun yeni yapılan zeminine de değinen İlhan Palut, “Salı günü akşam sahada dolaşma şansım oldu. İnşallah cumartesi günü de son antrenmanımızı stadyumda yapmayı planlıyoruz. Sahayı gezdiğim zamanki izlenimim, sahanın çok güzel olduğu yönündeydi. Cumartesi günü antrenmanda daha iyi bir fikre sahip olacağız. Ama yeteri kadar süre geçti, özenle çalışıldı. Eminim ki bir önceki zeminimizden daha kaliteli bir zeminle karşılaşacağız” diye konuştu.

Desteklerini bekliyoruz

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig'de Konya'da oynanacak ilk maç olan Ümraniyespor karşılaşması öncesi taraftara çağrıda bulundu. İlhan Palut, "Bu sezon gerçek anlamda ilk maçımızı oynayacağız Konya’da. Taraftarımız Eskişehir’de de nispeten destekledi ama ilk buluşmamız olacak. Taraftarımız bizim için çok değerli. Geçen sezon güçlü bir iç saha Konyaspor’u vardı. Bunda da taraftarımızın pozitif etkisi yadsınamaz. İnşallah güzel bir buluşma olur. Onları stada bekliyoruz, desteklerini bekliyoruz. İnşallah iyi bir oyun ve skorla onları evlerine mutlu göndeririz" dedi.

HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri