Palut: Portekiz'i çalıştırsaydım alacağım kararlar ve oyuncu tercihlerim sıkıntı yaratabilirdi

Katar’da devam eden Dünya Kupası hakkında oldukça samimi açıklamalarda bulunan İlhan Palut, başında olmak istediği ve istemediği milli takımlar ve İspanya Teknik Direktörü Luis Enrique’nin istifasını değerlendirdi.

Katar’da devam eden Dünya Kupası hakkında oldukça samimi açıklamalarda bulunan İlhan Palut, başında olmak istediği ve istemediği milli takımlar ve İspanya Teknik Direktörü Luis Enrique’nin istifasını değerlendirdi.

Fransa ve Hırvatistan'ı çalıştırmak isterdim

Şu an Portekiz’in başında olmak istemediğini ifade eden Palut; “Portekiz’de takımında alacağım kararlar ve oyuncu tercihleri biraz sıkıntı yaratabilirdi. Yönetilmeyecek bir sıkıntı değil ama futbol dışı bir gündem oluşabilirdim Portekiz Teknik Direktörü olsaydım. Fransa ve Hırvatistan ile çalışmak isterdim. Brezilya’nın başında her teknik adam çalışmak ister. Taktik disipline bağlı, bugünün futboluna ayak uydurabilecek fiziksel kapasitede takımlar antrenör nesahada ne görev verdiyse onu yapmaya çalışan oyuncular kesinlikle benim tercihim. Fransa bu yönü ve kalitesi ile olabilir. Hırvatistan ise belki kalite anlamında Dünya Kupası’ndaki bazı takımlar kadar üst düzey oyunculara sahip değil ama inanılmaz fizik güç ve oyun disiplini ile benim yönetmek istediğim takımlardan birisi olabilirdi” dedi.

Enrique’nin kararı beni şaşırttı

Luis Enrique’nin istifa kararına şaşırdığını söyleyen Palut; “Pırıl pırıl bir İspanya Milli Takımı. Süper bir jenerasyon, adım adım geliştirebileceği bir takım vardı elinde. Nasıl olduğunu bilmiyorum belki Luis Enrique bu noktada artık kulüp çalıştırmak istediğinden bahsetmiş olabilir ya da federasyon böyle uygun görmüştür ama dediğim gibi bu üst noktalarda böyle kararlar şaşırtıcı. Dünya Kupasına hazırlık periyodu, grup maçları, Dünya Kupası’na katılım buradaki baskı teknik direktörler için çok sürdürülebilir olamayabilir. Belki bir kulüp macerasına dönüş isteyebilirler. Dönem dönem maçlar var. Maçsız geçen zamanlar uzayabiliyor. Belki maç maç gidebilecekleri bir lig yarışında kariyerleri için böyle kararlar almış olabilir” açıklamalarını yaptı.

Konyaspor Haberleri