Palut: Panik Yapmayacağız

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, dünkü antrenmanda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, dünkü antrenmanda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Pazar günü oynanacak olan Trabzonspor karşılaşmasını ve takım içindeki genel durumlarını değerlendiren Palut, 4 maçtır kazanamamanın kötü olduğunu ancak panik yapmadan bildiklerini yaparak yeniden kazanmaya başlayacaklarını ifade etti.

Trabzonspor maçı fırsatlardan biri

Salı günü itibariyle Trabzonspor maçının çalışmalarına başladıklarını ifade eden Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut; “Trabzonspor, her zaman için Türkiye’nin en zor deplasmanlarından biri olmuştur. Oyuncularımızla analizlerimizi yapıyoruz. Trabzonspor takımını inceliyoruz. Onları nasıl durdurabiliriz, biz nasıl ofansif manada etkili olabiliriz, bunun çalışmalarını yapıyoruz ve hafta boyunca yapmaya devam edeceğiz. Ligin geneline baktığımız zaman bir süredir galibiyet alamıyoruz. Bu maçlar içinde kazanacağımız maçlarda oldu. Beraberliğin doğal sonuç olduğu maçlarda oldu. Bir şekilde bu seriye bir son vermek istiyoruz. Bunun için önümüzdeki sıradaki her maçı bir fırsat olarak görüyoruz. Trabzonspor maçı da böyle bir karşılaşma olacak” dedi.

Yere sağlam basan bir Konyaspor görmek istiyorum

Trabzonspor’un etkili silahları olduğunu belirten Palut; “Top onlardayken savunma yapmaktan başka çaremiz yok. Top onlardayken hücum pozisyonu alamayız. Her yerde olduğu gibi bazen başarıyoruz, bazen başaramıyoruz. Hangi stat olursa olsun. Top bize geçtiği zaman kişilikli, özgüvenli, yere sağlam basan bir Konyaspor görmek istiyorum. Bunu birçok maçta görüyorum. Bunu bir şekilde 3.bölge aktifliğine de dönüştürmeyi umut ediyorum. Top rakipteyken tamamen savunma konsantrasyonu, top bize geçince cesur, atak, golü düşünen bir Konyaspor takımının çalışmalarını hafta boyunca yapacağız. Ülkemizde bazı takımlar var. Kim oynarsa oynasın fark etmez takımlar var. Bazı takımlar var bazı oyuncunlar düşüş gösterdiği zaman bunu tolere edemeyecek takımlar var. Trabzonspor kim oynarsa oynasın fark etmez takımlarından bir tanesi. Her bölgede alternatifli kadroları var. Trabzonspor potansiyelinde bir takımın perşembe-pazar maç planlamasını oyuncular üzerinden yaparken herhangi bir sıkıntıya düşeceğini hiç zannetmiyorum” açıklamalarını yaptı.

Coşku ve yüksek tempo reaksiyonu bekliyorum

Oyuncuların gayet istekli ve yüksek tempoda çalıştıklarını ifade eden Palut; “Bizler son iki iç saha maçımızdan 5 puan daha alabilirdik. Gaziantep ve Kasımpaşa maçından. Aslında bu 5 puanı aldığımız zaman şu an ligin çok kabul edilebilir yerinde olabilirdik. 4 maçtır kazanamıyoruz sonuç olarak bir sıkıntı var. Bunların sadece bir tanesinde kayıp yaşasak bile. Çok büyük bir problem var, çok büyük bir kaosun içindeyiz takımla alakalı işi buna da çevirmek istemiyorum. İşin daha kötüye gitmemesi adına bazı önlemleri de almamız gerekiyor. Bunun çalışmalarını yapacağız. Takımının çosku ve yüksek tempo reaksiyonu vermesini bekliyorum. Futbol bir sonuç oyunudur sonuç için ne ben ne de bir başkası herhangi bir öngörüde bulunamaz. Bize düşen bir tık silkelenmek. Takımından bu reaksiyonu bekliyorum” dedi.

Yurt dışında hazırlık maçı oynayabiliriz

Dünya Kupası arasında bir kamp planı olduğuna da değinen Palut; “Tarihsel olarak ayarlayıp yönetimimize ilettik. Otel ayarlama çalışmaları vs. Belki bir yurt dışı hazırlık maçımız olabilir. Bunların tüm organizasyonu tamamlandıktan sonra paylaşımlar yapılacaktır” ifadelerini kullandı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri