Palut: İlk maçta iyi sonuç almak istiyoruz

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, BATE Borisov maçı öncesinde açıklamalarda bulundu

İlhan Palut’un açıklamalarından öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

Konferans Ligi bizim için önemli. Gruplara katılmak istiyoruz. Bu uzun bir yol, 3 rakibi elemeniz gerekiyor, ilk maçı da yarın oynayacağız. Bir deplasmana gitmedik. Kendi tesislerimizde hazırlandık. Bir sıcaklık değişimine maruz kalmadık. Daha çok çalıştığımız bir saha. Bunlar kağıt üzerinden avantaj olacak.

BATE’nin analizini yaptık. Kendi liginde dominant olan, özgüveni olan, oyun istikrarı olan, son derece organize ve sahada ne yaptığını bilen bir takımla oynayacağız. Avrupa alışkanlıkları da var. Zor bir rakip. Onların da zaafları var. Sonuna kadar saygı duyarak sahaya ilk maçta iyi sonuç almak için çıkacağız.

Başakşehir maçından sonraki süreçte takımın enerjisi ve isteğinden memnunum. Gayet konsantre çalıştılar. Bunu elbette sahada göreceğiz. Başakşehir maçına nazaran daha iyi bir oyun oynayacağımızı düşünüyor ve umuyorum.

Oğulcan, iki maçta bizimle olamayacak. İlk 11 kafamda belli diyebilirim. En ideal ya da en kaliteli mi bilmiyorum ama en hazır takımla çıkacağız. Fiziksel olarak karşılık vermeliyiz. Topun kıymetini bileceğiz. Topa sahip olmaya çalışan bir Konyaspor izleyeceğiz. BATE, kolay top kaybetmeyen bir takım ama bunun da çalışmalarını yaptık. Gönül ister ki ilk maçta güzel bir sonuç alıp daha rahat ikinci maça hazırlanıp taraftarlarımızla beraber tur atlayalım.

25 kişilik bir liste istiyor UEFA. Bu listenin de 15-21 yaş arasında en az iki yıl kesintisiz bir şekilde Konyaspor altyapısında oynamış olması gerekiyor. Bu oyuncuları yazmama hakkı var ama bu sefer de 21 kişilik liste verebiliyorsunuz. Mevkisel düzenlemelerden sonra, çünkü orta sahada geniş bir rotasyonumuz var. Bruno Paz bu nedenle yok. Çalışmalarına devam ediyor.

Kendi adıma ilk Avrupa maçım. Bunun da üzerimde heyecan yarattığını söyleyebilirim. Bu panik değil, daha çok merak ve yeni bir organizasyon heyecanı var.

Konyaspor Haberleri