Palut İle Tarihi Başarılar

Arabam.com Konyaspor, Süper Lig’de en başarılı ikinci sezonunu geçiriyor. Yeşil-beyazlı ekip, ilk 14 haftalık bölümde en çok puan topladığı iki sezonu da teknik direktör İlhan Palut ile yaşıyor.

Arabam.com Konyaspor, Süper Lig’de en başarılı ikinci sezonunu geçiriyor. Yeşil-beyazlı ekip, ilk 14 haftalık bölümde en çok puan topladığı iki sezonu da teknik direktör İlhan Palut ile yaşıyor.

Son iki sezona mükemmel başlangıç

Anadolu Kartalı, 22. sezonunu geçirdiği Spor Toto Süper Lig’de 14. haftalar itibari ile en başarılı iki sezonunu da İlhan Palut ile yaşadı. Yeşil-beyazlı ekip, geçen sezonun 14. haftasında 26 puan toplamıştı. Anadolu Kartalı, başarılı grafiğini bu sezona da yansıtarak ilk 14 haftada 24 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Temsilcimiz, geçen sezon söz konusu dönemde çıktığı 14 mücadelede 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. 23 gol atan Konyaspor, kalesinde ise 13 gol görmüştü. Yeşil-beyazlı ekip, bu sezon ise 14 maçlık periyotta 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Palut’un talebeleri, 16 gol atarken, kalesinde sadece 9 gol gördü.

Sözleşmesi 2024 yılında bitecek

Arabam.com Konyaspor, teknik direktör İlhan Palut ile Spor Toto Süper Lig’e damga vurmaya devam ediyor. 2021 Şubat ayında üst üste alınan kötü sonuçların ardından İsmail Kartal ile yollarını ayıran yeşil-beyazlı ekipte takım başına geçen İlhan Palut geçmişti. Genç çalıştırıcı oluşturduğu takım olgusuyla son zamanlarda mağlup edilmesi kolay olmayan bir takım yarattı. İlhan Palut’un Konyaspor ile olan sözleşmesi Haziran 2024’de sona erecek.

1,68 puan ortalaması yakaladı

İlhan Palut, arabam.com Konyaspor ile 3. sezonunu geçirirken, 70 Süper Lig maçına çıktı. Palut, geçen sezon cezalı olduğu ve locadan takip ettiği Kasımpaşa ve Adana Demirspor karşılaşmalarının da hesaba katılmasıyla yeşil-beyazlı takımla 118 puan topladı. 46 yaşında teknik adamın yönetiminde Anadolu Kartalı 70 Süper Lig mücadelesinde 32 galibiyet, 22 beraberlik ve 16 yenilgi aldı. Temsilcimiz, başarılı teknik adam ile 1,68 puan ortalaması yakaladı.

Avrupa’nın en iyi 3. takımını yarattı

Arabam.com Konyaspor, Süper Lig’deki puan rekorunu da İlhan Palut yönetiminde kırdı. Yeşil-beyazlı ekip, lig tarihinde daha önce en çok 66 puan toplarken, üçüncü sırada bitirdiği 2021-2022 sezonunda 68 puan toplama başarısı göstererek kulüp rekorunu kırdı. Konyaspor, aynı zamanda 14. haftalar itibariyle en az gol yediği, sezonu geçiriyor. Temsilcimiz, ilk 14 haftada kalesinde sadece 9 gol görürken, bu alanda Avrupa’nın da en iyi üçüncü takımı olmayı başardı.

Konyaspor Haberleri