Palut: Çok ağır dersler alıyoruz

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut 2-1 mağlup oldukları Beşiktaş maçının ardından açıklamalarda bulundu. Palut, karşılaşmadan çok ağır dersler alarak ayrılıyoruz dedi.

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut 2-1 mağlup oldukları Beşiktaş maçının ardından açıklamalarda bulundu. Palut, karşılaşmadan çok ağır dersler alarak ayrılıyoruz dedi.

Zor bir maç olacağını biliyorduk diyerek söze başlayan Palut; "Oyunun içine baktığımız zaman Beşiktaş adına tahlisiz bir gol ile öne geçtik. Belki maçta gole en uzak olduğumuz anda skor bulduk. Ondan sonra birçok pozisyon bulduk. Rakip ceza sahasında son paslar, rakibi eksik yakalamalar... Bir şekilde biz bunu sonuca dönüştüremezken, Beşiktaş'ın maç planı işledi. Birinci bölgeden üçüncü bölgeye uzun toplar ve ceza sahasında oluşabilecek karambollerle sonuca gitmeye çalışan bir Beşiktaş takımı vardı. Bundan da sonuç aldılar. Oyunun geneline baktığımız zaman, tabi ki beraberliği bile sorgulayacağımız bir karşılaşmada maalesef mağlup olduk. Burada puanlar kaybediyoruz, 3 puan kaybettik ama bundan daha tehlikelisi takımsal anlamda kırılmalar yaşamamız olur. Uğraşıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz, üretmeye çalışıyoruz dürtüsü takımda kırılmalara yol açabilir. İlk önce bunun üzerine gideceğiz. Bu takımı yeniden cesaretlendireceğiz. Bizlerde üzülüyoruz, sadece takım değil. Bir şekilde artık oynadığımız oyunu, gösterdiğimiz mücadeleyi puanlara yansıtmaya çalışacağız. Oyuncularıma bazen dersler pahalı oluyor, çok pahalı ders alıyoruz. Ayağımızdaki iki toptan iki tane gol yedik. Birincisi çıkarken kaptırdığımız top, ikincisi 90+4’te kazandığımız serbest vuruşu rakip alana vursak maç bitecek kendi yarı alanımıza vurduk, bir anda rakip topu kazandı ve golü yedik. Bunlar bizim adımıza çok pahalı dersler ama bir şekilde bunlardan gerekli dersleri çıkartıp yolumuza kırılma yaşamadan devam etmemiz lazım. Fikstür devam ediyor" dedi.

İç saha performansının kötü gittiğini söyleyen Palut; "Kazanamıyoruz, puanlar kaybediyoruz. Oyunun belirli bölümlerine girdiğimiz zaman bunu toparlamaya çalışacağız. Böyle zamanlarda aslında doğru yaptığın şeylerde sana yanlışmış gibi görünmeye başlar ve iyice hatalar yapmaya başlarsın takım ve antrenör olarak. Bizler bu noktada ne yaptığımızı çok iyi bileceğiz. Neleri doğru, neleri yanlış yapıyoruz bunlara iyi bakacağız. Sonuç olarak futbol bir puan oyunu. Lig puanlara göre sıralanan bir organizasyon. Biz kötü gidiyoruz" açıklamalarını yaptı.

Konyaspor Haberleri