Palut: Böyle bir ayağa kalkışa ihtiyacımız vardı

Arabam.com Konyaspor'da teknik direktör İlhan Palut, İstanbulspor galibiyetini değerlendirdi

İlhan Palut şunları söyledi: İlk 2 maçta gol yemedik ve yenilmedik ama ne gol atabildik ne de galip geldik. Bu dengeyi kendi lehimize bozmak istiyorduk. Genel anlamda takımım ofansif manada iyi oynadı. Yeteri kadar gol attık. Çok daha fazlasını da kaçırdık. Daha dikkatli olabilirdik.

Defansif manada tam istediğim mücadeleyi göremedim. Toplar ve rakip ataklar çok fazlaca birinci bölgemize kadar geldi. Ceza sahamızda rakip çok fazla topla buluştu ve şanslar buldu. Bunu duran toplarla ve akan oyunla alakalı da söyleyebilirim. Her maçtan dersler çıkarıyoruz. Bugün gerçekten kırılma anlarında daha efektif işler yapmamız maçı bize döndürdü.

Her ne kadar hayat devam etse de insan üzülüyor tabii ki. Konferans Ligi'nde eleyeceğimiz takımı eleyemedik.Futbolda bunlar var. Böyle bir ayağa kalkışa ihtiyacımız vardı.

Daha çok mücadele etmeliyiz, topu kalemizden mümkün olduğunca uzak tutmalıyız. Rakipten daha erken toplar kazanmalıyız. Daha kontaklı ve fiziksel oynamalıyız. Bazı oyuncularla fiziki olarak büyük yük var. Tek kulvarda fiziksel olarak toparlanma şansımız olacak.

Rakipten topu geri kazanma süremizden memnun değilim. Ofansif anlamda yavaş yavaş istediğimiz duruma geliyoruz. Buna takım savunmasını eklediğimizde geçen sezonki görüntümüze ulaşacağız.

Toparlanmamızı hızlandırmaya çalışacağız. Hafta içi çalışmalarla iyi olduğumuz yönleri muhafaza edip, eksik olduğumuz yönleri geliştirmeye çalışacağız.

Konyaspor Haberleri