Palut: Avrupa'da kulüp çalıştırmak isterim

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut kariyeri ve Spor Toto Süper Lig hakkında açıklamalar yaptı. Palut, Avrupa'da kulüp çalıştırmak istediğini söyledi.

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut kariyeri ve Spor Toto Süper Lig hakkında açıklamalar yaptı.

Kariyerinin çetin bir yol olduğunu ve hala da öyle olmaya devam ettiğini söyleyen İlhan Palut; “Süper Lig’de futbolculuk kariyerim yok, Süper Lig’in doğal şampiyonluk adaylarında oynamışlığım yok. Yarışa daha ön saflardan başlama şansım yoktu. Dipten gelmek zorundaydım. Futbolculuk kariyeri üst düzey olmadığı zaman her görev şüpheyle başlıyor. Bundan 6-7 yıl önce çok dar döngüde olan bir Teknik Direktör havuzu vardı Süper Ligde ve 1.Ligde. Bunu kırmak kolay değildi. Memleketim Hatayspor’da bile sorun oldu. ‘Burayı beceremez, tecrübeli teknik adam yok mu’ dediler. Hatay ile 1.Lig’e çıktık yine aynı söylemler. Ardından Süper Lig ekiplerinden Göztepe dönemi var. Mehmet Sepil aradı ve çağırdı. Orada da böyle söylemler oldu. ‘Alt ligden teknik direktör mü gelir, burası deneme tahtası mı’ gibi.. Bunların sonu yok. İlerde Milli Takım olursa ya da ekonomik anlamda daha güçlü bir kulüp olursa bu tarz söylemler devam edecek. Bunları aşmak benim misyonum. Bugüne kadar tek tek aştım. Bundan sonra da gelecek ve Allah’ın izniyle bunları da çalışma, inanç ve disiplinle aşmaya çalışacağım. Bunu sadece kendim için değil. Alt liglerden gelen teknik adamlar içinde bir yol açmış olacağım” dedi.

Yolun yarısında bile değilim

Başarısının anahtarını söyleyen Palut; “Basamakları 3’er 5’şer değil teker teker çıktım. Belki de başarının anahtarı buradadır. Her yerde bir şeyler öğrendim. İşime ve futbola aşık bir insanım. Çok çalışıyorum. Çalışmadığım zamanlarda bile futbolu düşünüyorum. Hayatımın her alanı futbolla dolu. Çay içerken, sinemada film izlerken, doğa koşusu yaparken her zaman futbolu düşünüyorum. Devamlı kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Oyuncularımdan ne istediğimi çok iyi biliyorum ve bu isteklerimi elde edebilmek için bıkmadan, usanmadan tekrarlar yapıyorum. İşler güzel gidiyor. Daha yarıya bile gelmedi, çok uzun bir yol” açıklamalarını yaptı.

İşimiz aileden fedakarlık gerektiriyor

Çalışınca kendisini mutlu hissettiğini söyleyen İlhan Palut; “Ailem Konya’ya geldiği zaman düzenim bozuluyor. Çok seviniyorum geldiklerinde, onlara çok ihtiyacım var. Bizim işimiz aileden fedakarlık gerektiren bir iş. Kendime bir çalışma programı yaptım, bunun dışına çıktığım zaman rahatsız oluyorum. Çalışınca kendimi mutlu hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Avrupa hayalim var

Avrupa’da kulüp çalıştırmak istediğini söyleyen İlhan Palut; “Avrupa hayalim var tabi ki. Jenerasyon değişiyor. Çağdaş Hoca, Ömer Hoca, Emre Hoca, Nuri Hoca.. Bizim hepimizin kafasının bir yerinde Avrupa hedefinin olması lazım. Bu konuda mütevazi olamayacağım: Yeni neslin Süper Lige girişi Ersun Yanal2ı bir tarafa bırakıyorum. O oraya daha önceki dönemde adım attı. Futbol kariyerinin dışında bilimsel yaklaşıp başarıyla bunu başardı. Tekrar bunun ivme kazanması Göztepe-İlhan Palut birlikteliği ile oldu. Geçekten çok sancılı bir dönemdi. Göztepe’nin yanında başka kulüpler içinde adımız geçmişti. Bizler Türkiye’deki misyonu tamamlayıp Avrupa’ya gidelim ki, yaş olarak alttan gelen neslin gelişi bizler kadar sancılı olmasın. Onlar daha erken Süper Lig’de yarışmaya başlasınlar. A Milli Teknik Direktörlük görevi neden olmasın? Bunu başarabilirim. Bunu arkadaşlarım da başarabilir” dedi.

Şampiyonluk kovalamak istiyorum

Konyaspor’da çok mutlu olduğunu söyleyen Palut; “Güzel işler yapmaya devam ediyorum. Bana güvenen, saygı duyan bir camia var. Bu insanın üzerinde büyük sorumluluk, bunun karşılığını vermek zorundayım. Belki bir gün İlhan Palut derki; “Şampiyonluğa oynamak istiyorum. Şampiyonluk kovalamak istiyorum. Doğru zamanda ve misyonlar tamamlandığı zaman böyle geçişler çok normal ama şu zamanda sadece kendimi, Konyaspor’u ve oyuncularımı geliştirmeye odaklıyım. Günün birinde Milli Takım mı? Evet. Şampiyonluğa oynayacak takım mı? Evet. Avrupa mı? Evet” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’ye pozisyon vermeden 3 puan kazandık

Her maça özel çalıştıklarını ve 1-0 kazandıkları Fenerbahçe maçı hakkında konuşan genç teknik adam; “Her rakibin güçlü ve zaaf yönleri var. Top bizdeyken bir oyunumuz var ve bunu rakibe kabul ettirmeye çalışıyoruz. Her takımı karşılaşma stratejimiz farklı olabiliyor. Fenerbahçe maçı da bunlardan biriydi. Coşkuyla ön alan baskısı yapacaklarını biliyorduk, tüm maçlarında bunu deniyorlar. Bizimde en iyi olduğumuz yerlerden bir tanesi rakibin ön alan baskısını paslarla kırıp, topu 3.bölgeye taşımak. Fenerbahçe maçında bunu başardık. Dakika dakika baskıdan vazgeçmeye başladılar, sonuç alamadılar ve enerjileri kayboldu. Fenerbahçe’nin coşkusuna aynı coşkuya karşılık vermek ve Fenerbahçe ön baskısı karşısında sakin kalıp paslarla baskıyı kırıp, geriden onları eksik yakalayarak pozisyon üretmek. Bun ikisini maçta oldukça iyi yaptık ve onlara pozisyon vermeden güzel bir 3 puan aldık” açıklamalarında bulundu.

Guardıola’yı benimsiyorum

Klopp ve Guardıola’yı takip ettiğini söyleyen Palut; “İstikrar yönünden çok önemli teknik adamlar. Dönem dönem çıkışları olan teknik adamlar var ancak bunları sürdürmek çok önemli. Saha kenarında aynı konsantrelerini görüyorum. Bazen antrenmanlarını izleyince ilk günkü açlıklarını görüyorum. Guardıola’nın saha yayılımı, pas oyunu, sahadaki her santimetrekaresindeki oyuncularına aşılamış olduğu özgüven beni etkiliyor. City maçlarını izlemeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Abdülkerim daha iyisini yapacak

Abdülkerim Bardakçı’nın Galatasaray’da henüz tam potansiyelini göstermediğini söyleyen Palut; “Ben oyuncu ile çalışabilirim ancak oyuncunun bunu istemesi lazım. Arada bu güven köprüsünün oluşması gerekiyor. Oyuncunun teknik ekibin ona verdiği direktiflere inanması lazım. Abdülkerim’de bunun örneklerinden bir tanesi. Çok çalıştı, çok konsantre oldu. Abdülkerim çok değerli bir oyuncu. Galatasaray’da halen Abdülkerim potansiyeli ortaya çıkmadı. Beklentileri çok yüksek bir camiaya gitti. Adaptasyon süreci mutlaka olacaktır. Defans oyuncusu olarak daha ofansif farkla yaratmasını bekliyorum. Duran toplarda goller atmaya başladı. Oyun kurulumunda yere daha sağlam bastıkça Abdülkerim, bahsettiğim özelliklerini Galatasaray’da daha üst düzeyde ortaya koyacaktır ve takımın önemli parçası olacaktır. Milli Takımında vazgeçilmez bir ismi olacaktır.

Devre arasında Amir’i kaybetmek istemiyorum

Amir’i çok beğendiğini söyleyen İlhan Palut; “Amir uzun süreden beri Türkiye’de oynuyor. Amir her zaman çok çalışan bir oyuncu. Bizim oynatmaya çalıştığımız pas oyun sistemi Amir Hadziahmetovic’in bir anda daha çok görünmesine, daha çok göze batmasına, merak uyandırmasına neden oldu. Çok önemli bir oyuncu. Direkt şampiyonluğa oynayacak takımların antrenörlerinden biri olsam ilk isteyeceğim oyuncu Amir olur. Oyunun iki yönünde de çok donanımlı bir oyuncu. İnşallah kariyeri onun adına mükemmel geçer. Devre arası oyuncu kaybetmek istemiyoruz. Amir umarım performansını sezon sonuna kadar devam ettirir. Elbette futbol bir ekonomi, kulübünde pozitif çıkarları yönünden Amir’in kariyeri yönünden en güzel basmaklar onu bekler.

Arda Güler, Türkiye’nin Avrupa’daki yüzü olacak

Arda Güler’in Türk futbolunun önemli bir değeri olduğunu söyleyen İlhan Palut; “Bu yaşta büyük bir oyun zekası var. Gelişmeye devam ediyor. 1 ya da 2 yıl sonra çok önemli sıçramalar yapacak. Bu sene Fenerbahçe’nin net bir hedefi var. Şampiyon olmak istiyorlar. Jesus Hoca günün daha hazır oyuncularından bu seneki kısa süreli hedefe gidebileceği oyuncuları tercih ediyor. Bu gayet normaldir. Arda’nın yeteneği ve gelişim isteği devam ettikçe çok kısa zamanda belki Türk futbolunun Avrupa’daki yüzü olacak, Avrupa’da temsil edebilecek bir kariyere imza atacaktır. Türk oyunculardan Fenerbahçe’de Ferdi Kadıoğlu’nu çok beğeniyorum, çok iyi performans gösteriyor. Yabancı oyunculardan Fenerbahçe’den Crespo ve Antalyaspor’dan Fernando’yu beğeniyorum. Kanat oyuncusu olarak Beşiktaş’tan N’Koudou’yu beğeniyorum. Aldığı her topu pozitif ve ileri yönlü kullanmaya çalışan bir kanat oyuncusu” dedi.

Konyaspor Haberleri