Özgökçen'den takıma moral

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, final serisinde Konya’da oynanacak maçlar öncesinde antrenmanı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Özgökçen ve koç Engin Gençoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu

Perşembe ve cumartesi günü final serisinde Samsunspor’u konuk edecek Beysu Konyaspor’da hazırlıklar sürüyor. Antrenmanı Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen ziyaret ederek teknik heyet ve oyunculara hitaben bir konuşma yaptı.

Ziyarette gazetecilere de açıklamalarda bulunan Özgökçen, “Sezon başında hedef belirlemiştik. Futboldan basketbolu hiç ayırmadık. Hedefimiz Süper Lig. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Samsun'dan hedefimiz en azından 1 galibiyetti ve o galibiyeti aldık. Mücadele olmadan hiçbir şey olmuyor. Mücadele ettikçe sonuç da geliyor. İkinci maç uzatmalara gitti ve galip geldik. Son saniyesine kadar bizleri heyecanlandıran bir maçtı. Konya, inanıyorum ki 3. maça hazır bir şekilde salonu dolduracak. Arkadaşlar da mücadele ederek gereğini yapacaklar diye umut ediyorum. 100. yıl kutlamalarımız devam ediyor. Festival alanında dev ekran kurup karşılaşma orada izlenilecek. Taraftarlarımız buradan da izleyebilir. Konya şehri basketbolu çok seviyor ve istiyor. Bu kadar özlem duyulan bu organizasyonun en üst seviyesinde olmayı hak ediyoruz, istiyoruz ve bunu başaracağız” dedi.

Samsun’da ikinci maçta çıkan olayları da değerlendiren Başkan Özgökçen, “Arkadaşlar telefonla bizi aradılar. Gerekeni söyledik. Burada oynayacağımız maçlar için güvenlik önlemlerini çok üst düzeyde tutacağız. Taraftarlarımızdan rica ediyorum, sahaya en ufak bir yabancı madde dahi atılmaması gerekiyor.  Ufak bir yanlış anlaşılma dahi başka sonuçlara sebebiyet verebilir. Bu konuda hassas davranacağız” diye konuştu.

Koç Engin Gençoğlu ise şunları söyledi:

İlk maç ve ikinci maçın başında bizim kendi karakterimiz olan mücadeleyi basketbol aklımızı sahaya yansıtamadık. İkinci yarıdan itibaren iyi ve akıllı oynayarak bize yakışını yaptık. Servis kırdık ve avantaj elde ettik. Burada hata yapmadan, kendi evimizde kazanıp play-off şampiyonluğunu kucaklamak istiyoruz.

Gerginlikler normal. İki oyuncu arasında olan normaldir. Nabızlar yükselebiliyor. Üçüncü maç kesinlikle gergin geçmeyecek. Her iki tarafta da basketbolun içinden gelen ekip ve basketbolu seven insanlar. Onlar ve bizler de basketbola gölge düşürecek şeyler yapmayız. Taraftarlarımız bilinçli. İki kulüp dostane güzel maçlar yapacaktır. Kendi mücadele ve oyunumuzu sahaya yansıtıp seyircimizle birlikte güzel bir galibiyetler almak istiyoruz.

Yolda pankartlarımız var. İnsanlar yolda durdurup başarı dileklerinde bulunuyorlar. Bütün Konya kenetlenmiş durumda. Perşembe ve cumartesiyi bekliyorlar. Benim yönetimimde iç sahada kaybetmedik. Seyircimizle beraber inşallah yine kaybetmeyeceğiz. Onların enerjisi bize güç veriyor. 2 maçta da hem salona gelenlere hem de ekran başındaki seyircililere çok güzel maçlar izleteceğimize inanıyorum.

Takımın durumu iyi ama sezon sonu yorgunluklar elbette var. Halen Türkiye'de profesyonel anlamda maç yapmaya devam eden tek takımlarımız. Birçok takım transferi bitirdi biz halen nerde olacağız bunları düşünüyoruz. Mental ve fiziksel yorgunluklar elbette var. Streste de var ama bunlar neşeli stresler. Çok zor maçlar oynadık. Adrenalini yüksek maçlar oynadık. Finaldeyiz. Kurtuluş Savaşı veriyoruz. Yorgunluğu, kabahati, özrü kabul etmeyeceğiz. Sezon boyu düzenli oynamayan Mert çıkıp maçın en kritik şutlarını atıyorsa bunları bu şekilde kapatarak şampiyonluğu göğüsleyeceğiz.

Konyaspor Haberleri