OYUNUMUZU GELİŞTİRECEĞİZ

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya 0-0 berabere biten Karbel Karaköprü Belediyespor karşılaşmasının ardından hem bu karşılaşma hem de Eskişehir maçına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya 0-0 berabere biten Karbel Karaköprü Belediyespor karşılaşmasının ardından hem bu karşılaşma hem de Eskişehir maçına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Puan almak önemliydi

Maçın içerisinde birçok aksiyon oluştuğunu ifade eden Çağdaş Çankaya; “Oyuna biraz kötü, özgüvensiz başladık. Hızlı, yüksek geçişler yapmaya çalıştık. Topu rakibe verince bize karşı üstünlük sağladılar. Geriden oyun kurmaya çalışırken bir hata sonucu Hüseyin Mert kırmızı kart gördü. Kartın ardından orta sahada bir hamle yaptık. İsmail’i kenara alıp Kaan’ı oyuna sürmemiz oyuna denge getirdi. Son 15 dakika hariç aslında çok iyi bir mücadele ettik. Genç takıma uygun bir şekilde mücadele oldu. Karaköprü’nün bizim de pozisyonlarımız vardı. İki tarafa da gitti geldi maç ama ilk karşılaşmada yenilmemek de önemli” dedi.

Hakem vasat bir görüntü çizdi

Kırmızı kart pozisyonunu değerlendiren Çankaya; “Kırmızı kart gördüğümüz pozisyonda Hüseyin Mert son adam değildi. Kademede Yaşar vardı. Arkadaşımızın oyundan atılmaması lazımdı. Hakem oyundaki kontrolünü kaybetti. Rakibin ikinci sarı kartı da ağır oldu. Başka bir pozisyonda rakip 9 kişiyken içerisinde Seçim’in olduğu pozisyondan 8 kişi kalabilirdi ancak hakem kartını çıkarmadı. Hakemlerin pilot takım olduğumuz için lakayt maç yönetmemesi lazım. Biz o kadar iyi niyetle yaklaşmamıza rağmen hakem vasat bir görüntü çizdi” açıklamalarını yaptı.

Bizleri mahcup etmemeleri lazım

Karaköprü maçında eksiklikleri gördüklerini ifade eden Çağdaş Çankaya; “Genç oyuncularımıza şans veriyorum. Akademiden gelen 7 oyuncu maça ilk 11’de başladı. Oyuna sonradan aldığım isimlerin biraz daha farklı şeyler yapması, oyuna ağırlıklarını koyması gerekiyor. Biz bu oyunculara şansı veriyoruz ama bizleri de mahcup etmemeleri lazım.  Daha iyi olmaları gerekiyor, daha çok çalışmaları gerekiyor. O eksikleri de çalışarak gidereceğiz. Analizler yapacağız, oyuncularımıza doğruları göstereceğiz.  İnşallah bundan sonraki maçlarda daha iyi bir oyun sergileriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Savunma tarafında iyiydik

Gelecek maçlarda hücum aksiyonlarında daha iyi işler yapmak istediklerini ifade eden Çankaya; “Takımda eksiklerimiz var. Maç sırasında çok uzun toplar kullandık mesela. Aslında hafta içi antrenmanlarda biraz daha topun bizde kalması yönünde çalışmalar yapmıştık. Oyunun bazı bölümlerinde topu kendimizde tutamadık. İşin savunma tarafında çok iyiydik. Rakibe kolay kolay pozisyon vermedik. Topun bizde kalma süresini artırmamız gerekiyor. Çok çabuk top kaybediyoruz. Biraz da bu genç oyuncularla alakalı bir durum, oyuncu sorumluluk alacak. Savunmayı iyi yaptık ama hücumda eksikliklerimiz var” dedi.

Eskişehir’den puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz

Eskişehir maçı hakkında da görüşlerini ifade eden genç teknik adam; “Eskişehirspor da bizim gibi genç bir takım. Transfer yasaklarını kaldıramadılar. Geçen sezonki kadrolarını korudular. Biz, yeni bir takımız. Geçen sezondan sadece Hüseyin Mert ile Ali Karakaya kaldı. Onlar da bölüm bölüm süre aldılar. Önümüzdeki hafta kırmızı kart cezası nedeniyle Hüseyin Mert bizimle birlikte olamayacak. Maça iyi hazırlanıp, rakibi iyi bir şekilde analiz edip Eskişehir’den puan ya da puanlarla ayrılmayı hedefliyoruz. (HALİL YILMAZER)

Konyaspor Haberleri