Olaylı maçta Konyasporlu Cicaldau istediğini aldı!

Avrupa Şampiyonası Elemeleri I Grubunda Romanya ile Kosova Arena Nationala Stadyumunda karşı karşıya geldi. Konyaspor forması giyen Romanyalı Alexandru Cicaldau, sahadan mutlu şekilde ayrılan isim oldu.

Avrupa Şampiyonası Elemeleri I Grubunda Romanya ile Kosova Arena Nationala Stadyumunda karşı karşıya geldi.

Romanya tribünlerinde Kosova ulusal marşı okunduğunda “Kosova, Sırbistan’dır” tezahüratları yapıldı. Daha sonra “Kosova, Sırbistan’dır” pankartının açıldı. Kosova Milli Takımı’ndan oyuncular ve teknik heyet maçın 15.dakikasından itibaren soyunma odasına gitti ve pankart inmeden maça çıkmak istemediklerini ilettiler.

Yaklaşık 50 dakikalık duraksamanın ardından UEFA'nın maçı devam ettirmesi üzerine karşılaşma kaldığı yerden yeniden başladı.

Bu yaşanan gerginlik oyuncularda yansıdı. Daha önce Türkiye'de Giresunspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe forması giyen Kosovalı Vedat Muriqi 19 ve 42. dakikada gördüğü iki sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Romanya'da 3, Kosova'da ise 6 isim sarı kart gördü.

Ev sahibi olmanın verdiği avantaj ile karşılaşmada oldukça etkin olan Romanya 83'te Stanciu ve 90+3'te Mihaila'nın golleriyle Kosova'yı 2-0 mağlup etti. Puanını 12'ye çıkartan Romanya 2.'lik koltuğuna oturarak büyük bir avantaj yakaladı. Gruptaki 6 maçında 3 galibiyet ve 3 beraberlik alan Romanya kalan 4 maçta Belarus, Andorra, İsrail ve İsvişre ile karşılaşacak.

Romanya'da Konyaspor forması giyen Alexandru Cicaldau karşılaşmaya ilk 11'de başladı. 77. dakikada yerini Olaru'ya bırakan Cicaldau maçı yüzde 88 pas isabeti ile tamamladı.

Cicaldau'nun bugün Konya'da olması bekleniyor. Rumen orta saha perşembe ve cuma günkü antrenmanlarda yer alacak.

Konyaspor Haberleri