Mert Gizir: Daha fazla yardımlaşmalıyız

AYOS Konyaspor Basketbol’un yerli oyuncusu Mert Gizir Alliağa Petkimspor maçı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AYOS Konyaspor Basketbol’un yerli oyuncusu Mert Gizir Alliağa Petkimspor maçı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Maç maç bakıyoruz

Sonuna kadar mücadele eden bir takım olduklarını söyleyen Mert Gizir; “Sezon başında hazırlık döneminden bu yana bunu parkede gösteriyor, son topa kadar mücadele ediyoruz. Son 3 maçta mağlubiyet yaşadık bunların 2 tanesini uzatmada kaybettik. Biraz şanssız pozisyonlardaydık. Hiçbir zaman mücadelede vazgeçmedik. Konyaspor olarak ve takım arkadaşlarımızla da hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu döneme maç maç bakıyoruz. Bizler için bu hafta sonu oynayacağımız çok önemli Petkim maçı var. Bu maç aldığımız mağlubiyetlerden sonra daha da önemli hale geldi. Bu hafta da sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Daha fazla konuşmalıyız

Antrenmana çıkmadan önce uzunca bir toplantı yaptıklarını söyleyen Gizir; “Son 3 maç özelinde değil, genel değerlendirmeler yaptık. Daha fazla ne yapabiliriz bunu konuştuk. Çünkü aldığımız mağlubiyetlerin hepsi ucu ucuna. Şu an çok daha farklı bir yerde olabilirdik, ama olmadı. Bizler şu an bunu nasıl düzeltebiliriz sezonun henüz erken dönemdeyiz. Sezonun geri kalanında neler yapabiliriz, bu 3 mağlubiyetleri düzeltebileceğimiz bir süreç var önümüzde. Daha fazla konuşmalıyız, daha fazla bir şey katmalıyız, neler yapabiliriz bunlara yoğunlaşmamış gerekiyor. Daha fazla idman yapmalıyız, daha fazla yardımlaşmalıyız. Üzerine koyup önümüzdeki maçlarda bunları göstermek istiyoruz. İyi durumdayım. Rahatsızlığım geçtiğimiz günlerde nüksetti. Sezona iyi başlamıştım bazı şanssızlıklar oldu. Daha iyi olacağım” açıklamalarını yaptı.

Taraftarın ateşlemesine ihtiyacımız var

Geçtiğimiz sezon sonunda TBL play-offundan bahseden Mert Giriz; “Samsunspor-Konyaspor serisinde ben Samsunspor forması giyiyordum. Seride Konya’da oynanacak karşılaşmalar için parkeye çıktığımızda maçın başlamasına 1,5 saat vardı ve tribünlerin yarısı doluydu. Soyunma odasına giderken o baskıyı üzerimde hissetmiştim. Şut atmaya çıktığımda bile o baskıyı hissediyordum. Konya’nın zor bir deplasman olacağını tahmin ediyordum ama o kadar ateşli bir atmosferi tahmin etmiyordum açıkçası. Gerçekten çok güzel bir atmosfer vardı. Merdivenler bile doluydu. Rakip olarak baskıyı oldukça hissetmiştim ve Konya’daki 2 maçı da kaybettik. Bunda taraftarın olduğunu çok düşünüyorum. Bu senede taraftarımızdan öyle bir atmosferi yakalayabilirsek çok katkı alabiliriz. Bizleri ateşlemeleri ile maçı kazanma hırsımızı arttıracaklarını düşünüyorum. Maça davet ediyorum herkesi. Bizler zor bir döneme giriyoruz. Böyle bir süreçte yanımızda olurlarsa çok mutlu oluruz” şeklinde konuştu.

İyi işler yapıyoruz

Aliağa Petkimspor’un çok iyi bir ekip olduğunu ekleyen Gizir; “Son yaşanan 3 mağlubiyetin üzerine bu maçı daha fazla kazanmak istiyoruz. İyi oyuncuları olan bir ekip. Biz geçtiğimiz maçlardan farklı bir şey yapmayacağız, bir şeyi değiştirmeyeceğiz. Yaptığımız iyi şeyler var. Kazanabileceğimize inanıyorum. Sadece daha fazla konuşmalıyız ve saha içinde daha fazla yardımlaşarak yapmamız gereken ufak-tefek işler var. Bunları yaparsak galibiyet gelecektir.

Konyaspor Haberleri