Mahir Emreli: Konyaspor benim için iyi bir deneyimdi

2022-2023 sezonun ikinci yarısını Konyaspor’da kiralık olarak geçiren Mahir Emreli, ülkesinin medyasına verdiği röportajda Konyaspor kariyeri ve geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

2022-2023 sezonun ikinci yarısını Konyaspor’da kiralık olarak geçiren Mahir Emreli, ülkesinin medyasına verdiği röportajda Konyaspor kariyeri ve geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Dinamo Zagreb’e dönen ve hazırlık maçında da gol atan Mahir Emreli, Konyaspor serüvenini değerlendirdi. Mahir, “Geçen sezon benim için en zor sezonlardan biriydi. Birincisi, istatistiklerimden görülebilir. Gol atmanın forvetler için her zaman çok önemli olduğunu biliyoruz. Ne yazık ki Dinamo'da yeterince oyun dakikam yoktu ve sadece kendim için en iyi seçeneği arıyordum. Benim için en önemli şey oynamaktı. Dinamo'ya yedek kulübesinde oturup kupalar kazanmaya değil, kulüp tarihine iz bırakmaya geldim. Türkiye'ye gitme fırsatım vardı ve o zamanlar hiç şüphem yoktu. Bence doğru karardı. Pişman değilim. Benim için iyi bir deneyim oldu ama maalesef Türkiye'de de zor bir dönem yaşadım. Çünkü antrenmanı çoktan bitirmiş ve en iyi durumda olmayan bir takıma katıldım. Çok fazla kayıp verdiler, yeni bir koç ve takıma uyum sağlayacak zamanım yoktu. Sezonun ikinci yarısı biraz daha iyi geçti, daha sık oynadım. Ama bu beni tatmin etmiyor. Umarım artık daha güzel günler beni bekler” dedi.

İki ligi kıyaslayan Azerbaycanlı forvet, “Türkiye liginin Hırvatistan şampiyonasından çok daha güçlü olduğunu da belirteyim. Türkiye'de birçok takımın özelliği var. Her biri diğerini yenebilir. Gerçekten zor bir lig. Hırvatistan'da kalite her yıl artıyor ama yine de Dinamo'ya bakarsanız her yıl birinci oluyorlar ve arkalarındaki oyuncular aşağı yukarı her zaman ilk dörde giriyor. Benim için harika olan, Türkiye ligindeki tüm takımların hücum futbolu oynaması. Ancak Hırvatistan'da Dinamo'ya karşı rakipler neredeyse tüm kadroyla savunma yapıyor. Bazen bu savunmayı kırmak çok zordur” diye konuştu.

Adı Adana Demirspor ile de anılan Mahir Emreli, takımda kalmak istediğini kaydederek, “
Bu kulübün bir parçası olmak bir ayrıcalıktır. "Dinamo"yu çocukluğumdan beri tanıyorum ve gerçekten burada bir iz bırakmak istiyorum. Bu kulübe layık olduğumu kanıtlamak niyetindeyim. Bunu öncelikle kendime, kulübe ve taraftarlara borçlu olduğumu hissediyorum. Bu yeni fırsatı, neden buraya getirildiğimi göstermek için yeni bir koçla kullanmak istiyorum. Kendime inanıyorum ve Dinamo’da kalmak istiyorum. Artık sadece sahadaki işime konsantre oluyorum” ifadelerini kullandı.

Konyaspor Haberleri